Antena Meniu Search
x

Un turist a declanşat o avalanşă în Munţii Bucegi! Bărbatul a căzut în Valea Coştilei. Salvamontiştii au oprit căutările după cinci ore, după ce au găsit doar rucsacul și echipamentul (Foto)

Un turist a căzut pe Valea Coştilei din Munţii Bucegi, după ce ar fost surprins de o avalanşă.

Update ora 20:37 - Acţiunea de recuperare a turistului surprins de avalanşă în Bucegi a fost întreruptă, după cinci ore de căutări.

Tânărul prins sub avaşanşă este din Bucureşti, are 30 de ani, iar salvatorii spun că este imposibil ca el să fi supravieţuit. Salvatorii au găsit până acum doar ruscacul şi casca.

La operaţiune au participat şi doi dintre cei patru prieteni cu care acesta se afla pe munte în momentul în care a fost luat de valul de zăpadă dislocată. Ceilalţi doi care îl însoţeau pe bărbat au fost conduşi la refugiul Salvamont.

Update ora 17:35 - Turistul surprins de avalanşă în Bucegi a fost dus în vale peste 500 de metri. Salvatorii montani au dubii că ar mai fi în viaţă, în condiţiile în care valul de zăpadă care a venit peste el l-a dus într-o vale adâncă de câteva sute de metri, iar cei care îl însoţeasu i-au găsit ruscacul şi casca.

Ştirea iniţială:

Un turist a căzut pe Valea Coştilei din Munţii Bucegi, după ce ar fost surprins de o avalanşă.

Din primele informaţii, se pare că turistul ar fi fost cel care a declanşat avalanşa. Împreună cu el a mai fost luată de zăpadă şi o fată, care, din fericire, a reuşit să se salveze.

Bărbatul făcea parte dintr-un grup de trei sau patru persopane şi a fost luat de valul de zăpadă.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, salvamontiştii intervin pentru salvarea turistului.

”Cinci persoane au încercat să urce spre Platoul Bucegi, prin Hornul Coamei. La ieşire, a fost avalanşa. Au fost surprinşi doi turişti sau alpinişti. O fată a reuşit să iasă din zăpadă. Echipa Salvamont e mobilizată. Aşteptăm amănunte să vedem care e starea celui prins de avalnşă", a spus Gheorghe Haiduc. 

Revenim cu detalii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un turist a declanşat o avalanşă în Munţii Bucegi! Bărbatul a căzut în Valea Coştilei. Salvamontiştii au oprit căutările după cinci ore, după ce au găsit doar rucsacul și echipamentul (Foto)