Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Turiști blocaţi în telecabina de la Dealul Cetăţii din Deva, care s-a defectat pentru a doua oară într-o săptămână

Vacanţe cu peripeţii pentru mai mulţi turişti, în judeţul Hunedoara. Telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii din Deva s-a blocat azi, pentru a doua oară într-o săptămână. Iar în Parâng, o familie a trecut prin clipe de groază, când telescaunul în care se afla a fost lovit de un camion.

de Redactia Observator

la 26.08.2018 , 20:20

Vacanţe cu peripeţii pentru mai mulţi turişti, în judeţul Hunedoara. Telecabina care urcă pe Dealul Cetăţii din Deva s-a blocat azi, pentru a doua oară într-o săptămână. Iar în Parâng, o familie a trecut prin clipe de groază, când telescaunul în care se afla a fost lovit de un camion încărcat cu buşteni.

Emilian Nedelcu şi soţia lui coborau, împreună cu cei doi copii, de pe vărful Parângul Mic. Au urcat în telescaunul vechi, singurul care funcţionează în zonă. Traseul acestuia se intersectează cu cel al unui drum forestier. Un camion încărcat cu lemne a lovit scaunul în care se aflau tatăl şi băiatul lui de 10 ani. 

EMILIAN NEDELCU - turist:

Vezi și

Momente de groază au fost după ce ne-am lovit de acel camion, pentru că telescaunul a continuat să înainteze, ne-am îndepărtat de sol pe o distanţă destul de mare şi ne-am balansat stânga-dreapta, cred că am avut 15 metri aşa. 

Tatăl s-a lovit la picioare, dar a reuşit să-şi protejeze copilul. 

EMILIAN NEDELCU - turist:

S-a speriat, era în stare de soc. În spate nostru, în scaunul următor, era soţia cu cealaltă fetiţa. Au fost şi ei zdruncinaţi, nu aşa de tare ca noi, dar au trecut şi ele prin momente de groază.  

Un martor care a văzut scena a sunat la 112. Cei care administrează instalaţia consideră că incidentul nu este atât de grav.

Însă tot ei recunosc că nu este prima oară când se întâmplă astfel de accidente.

PAUL PONYICZKY - şef serviciu domeniu schiabil Primăria Petroşani:

S-a mai întâmplat în anii trecuţi, dar tot aşa, fără probleme deosebite din punct de vedere... A mai agăţat scaune care, din fericire, erau goale atuncea.

Şoferul camionului a fost identificat şi amendat. Admistratorii domeniului din Parâng pasează întreaga responsabilitatea şoferilor de camioane. Le cer să anunţe când ajung în zonă, pentru a opri instalaţia. 

Tot în judeţul Hunedoara, 13 turişti, printre care şi doi copii, au rămas captivi în telecabina care îi ducea astăzi pe Dealul Cetăţii din Deva. Aceeaşi care s-a mai blocat şi în urmă cu cinci zile. Turiştii au fost coboraţi în siguranţă de pompieri. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Evenimente » Turiști blocaţi în telecabina de la Dealul Cetăţii din Deva, care s-a defectat pentru a doua oară într-o săptămână