Antena Meniu Search
x

Grecia a impus noi reguli de acces pentru turiștii români, după creșterea numărului de infectări noi cu coronavirus

Loţiunea de protecţie, ochelarii de soare şi un test COVID negativ. Nu uitaţi să le puneţi în bagaje, dacă plecaţi cu maşina în Grecia. Sub povara epidemiologică a vizitatorilor din Balcani, autorităţile elene au introdus noi reguli de acces în ţară. De marţi, toţi românii care călătoresc cu maşina trebuie să prezinte la graniţă un test realizat cu 72 de ore înainte. 

de Redactia Observator

la 10.07.2020, 21:51

Vezi și
  • Turiștii români trebuie să prezinte, la intrarea în Grecia, un test negativ efectuat cu cel mult 72 de ore în urmă.
  • Zeci de turiști străini au fost găsiți infectați cu noul coronavirus la intrarea în Grecia.

Imaginile din aeroporturi semnalează nivelul de alertă din Grecia. 80 la sută dintre pasageri sunt testaţi. 

Punctul fierbinte este însă Kulata - Promachonas. Singura vamă terestră accesibilă zilele acestea pentru români. 29 de turişti pozitivi, români şi bulgari, au fost depistaţi aici în ultimele zile. 

Raportul de analiză a fost dat publicităţii azi-dimineaţă şi a generat un răspuns rapid din partea autorităţilor. De marţi dimineaţă, de la ora 6, accesul se va face doar cu un test negativ făcut cu cel mult 72 de ore înainte. 

31 de mii 169 de teste au făcut grecii în prima săptămână a lunii iulie. Doar 100 dintre ele au ieşit pozitiv. Ceea ce înseamnă că doar 0,3 la sută din turişti sunt infectaţi. 

Guvernul elen vrea să reducă riscul de infectare la minimum. Şi să îşi respecte astfel promisiunea făcută în faţa întregii lumi - că va oferi vacanţe sigure. 

50 de cazuri noi au fost înregistrate doar ieri, iar aproape jumătate sunt turişti. 

Români infectaţi au fost depistaţi zilele trecute în Paralia Katerini, Thassos şi Creta. Pentru moment, autorităţile nu se gândesc să ne blocheze accesul. Românii rămân în topul oaspeţilor favoriţi. 

Kyriakos G. Kotsoglou, reprezentant turism Creta: Sunteţi bineveniţi, mai mult decât bineveniţi aici. Veţi găsi Creta în stare optimă. Soare, nisip, briză şi mai ales preţuri mici, mai mici decât în orice alt an. Medicii de la hotel vor testa persoanele infectate. Dacă se confirmă că are coronavirus atunci va fi transferat la un hotel COVID. Acolo se va bucura de cele mai bune condiţii. De la cazare la mâncare. Carantină în paradis. 

Bulgaria şi Serbia arată cât de volatilă este situaţia. 

Sofia a raportat 303 cazuri ieri. Un record de la începutul pandemiei.

Iar Belgradul a decretat stare de urgenţă încă de vinerea trecută, după cea mai mare creștere a numărului de îmbolnăviri din luna aprilie. 

De teama unui al doilea val, Catalonia a introdus de ieri obligativitatea portului măştii în public, iar de luni regula se va aplica şi în Baleare. Turiştii trebuie să ştie că amenda este 100 de euro. 

Belgia impune aceeaşi măsură de mâine, în timp ce Olanda obligă toţi românii care trec graniţa să intre în carantină timp de 14 zile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Grecia a impus noi reguli de acces pentru turiștii români, după creșterea numărului de infectări noi cu coronavirus