Antena Meniu Search
x

Turiști străini jefuiți de patru falşi poliţişti, în Centrul Vechi al Capitalei

Suspecţii nu aveau nici maşină inscripţionată, nici uniformă. Doar tupeu. Zilele trecute, au fost surprinşi când îi cereau unui italian banii din portofel, să verifice dacă nu cumva sunt falşi. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 20.01.2020, 19:58

Vezi și

Suspecţii nu aveau nici maşină inscripţionată, nici uniformă. Doar tupeu. Zilele trecute, au fost surprinşi când îi cereau unui italian banii din portofel, să verifice dacă nu cumva sunt falşi. 

Turistul avea asupra lui 50 de lei. Indivizii nu au apucat să plece cu ei, pentru că adevăraţii poliţişti erau în apropiere. Îi urmăreau după ce, în ultimele trei luni, mai mulţi cetăţeni greci, israelieni şi italieni au fost păcăliţi de escroci prin metoda "Maradona".

Falşii poliţişti îşi căutau victimele chiar aici, în Centrul Vechi. Se orientau după turişti pentru că îi puteau păcăli cu uşurinţă folosind o legitimaţie falsă. Au reușit să dea patru lovituri și au strâns suma totală de aproape 6000 de lei.

Poliţiştii atrag atenția: dacă suntem opriți și legitimați pentru un control de rutină, atunci agenţii trebuie să poarte uniformă. Excepții apar doar în situația în care sunteţi deja urmăriți într-un dosar penal. De asemenea, dacă agentul suspectează că banii pe care îi aveţi sunt falși, atunci veţi fi invitați la secție. Nicidecum banii nu vor fi smulşi din mâini. 

Poliţiştii ne recomandă ca, în situaţia în care avem orice fel de dubiu că cel cu care stăm de vorbă este într-adevăr un poliţist, să apelăm de îndată numărul unic de urgență 112.

Nu de puţine ori, străinii au fost ţintă pentru infractori. Nu cunosc legislaţia de la noi, iar indivizii reuşesc să-i păcălească.

Anual, ajung în ţară două milioane de străini, iar jumătate din ei vizitează Bucureştiul, potrivit Institutului Naţional de Statistică.

Cei patru escroci prinşi când încercau să jefuiască un italian au fost reţinuţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Turiști străini jefuiți de patru falşi poliţişti, în Centrul Vechi al Capitalei