Antena Meniu Search
x

Video Turiştii greşesc "meniul" lebedelor. Pâinea sau cozonacul nu le fac bine păsărilor: cerealele ar fi mult mai potrivite

Zeci de lebede care au poposit în Eforie au devenit atracţia litoralului, în ultimele săptămâni. Oamenii locului, dar şi turiştii vin zilnic să le hrănească, evident cu cele mai bune intenţii. Însă le oferă pâine sau cozonac, alimente care nu le fac bine acestor păsări. Specialiştii spun că cerealele ar fi mult mai potrivite.

de Redactia Observator

la 03.01.2022, 08:36

Vezi și

Păsările călătoare au poposit de câteva săptămâni la Eforie Sud. De atunci, sunt vizitate constant de oamenii care vor să le şi hrănească, nu doar să le admire. Însă hrana pe care oamenii le-o aruncă păsărilor nu este, totdeauna, cea mai potrivită.

"Mulţi vin cu pâine. Le este uşor să ia pâine de acasă, uscată, şi să facă un minim efort, în acest sens, de a hrăni lebedele. E mai bine, însă, să aducă cereale. Boabe de cereale, în special boabe de cereale mai mari, cum sunt porumbul sau floarea soarelui", a declarat Adrian Bîlbă, director ZOO Constanţa. Specialiştii recomandă ca cerealele să fie lăsate pe nisip. Lebedele vin oricum, aici, în căutare de râme. Salata verde sau varza tocată sunt alte alimente potrivite pentru aceste păsări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Turiştii greşesc "meniul" lebedelor. Pâinea sau cozonacul nu le fac bine păsărilor: cerealele ar fi mult mai potrivite