Antena Meniu Search
x

Video Ucrainenii, în drum spre pace. Peste 200 de refugiaţi au ajuns ieri în tabăra de tranzit de la Huşi

La Tabăra de tranzit pentru refugiaţi din municipiu Huşi este o muncă titanică. Voluntari de la Crucea Roşie, preoţi de la Episcopia Huşilor şi nenumărate asociaţii s-au unit pentru a-i întâmpina pe ucrainienii care fug din calea războiului. Peste 200 de refugiaţi au sosit seara trecută în oraşul vasluian, cei mai mulți dintre ei fiind copii. 

de Redactia Observator

la 08.03.2022, 08:09

Vezi și

Cu lacrimi în ochi, dar cu o urmă de speranţă. Aşa ajung refugiaţii în tabăra de tranzit din Huşi. Cei mai mulţi fug din calea războiului şi îşi lasă în urmă soţii, fraţii şi taţii, care luptă pentru libertate în ţara lor.

Refugiaţi: - Am fugit de acolo. Pentru Ucraina e tare rău. 

 - Au plecat ca să scape de acolo, unde se distruge totul. 

Vămile, pline de refugiaţi

Pe acelaşi subiect

Însoţiţi de animalele de companie, pe care nu s-au îndurat să le lase în bătaia gloanţelor, refugiaţii primesc o masă caldă şi un loc de cazare în România.

Refugiaţi:  De cum au început să dea cu rachete, ne-am luat copii şi am plecat spre Republica Moldova. 

- Venim de la Odessa. Am oprit în Vama Palanca, iar de acolo am venit aici, în România.  

Cei mai mulţi dintre ei nu şi-au lăsat în urmă doar familiile, ci şi casele. Cele mai multe dintre ele au devenit ruine.  În ajutorul refugiaţilor au sărit sute de voluntari de la diferite asociaţii, dar şi pompierii militari de la ISU Vaslui, care s-au bucurat nespus că au putut da o mână de ajutor celor 100 de copii ajunşi în tabără. 

Neculai Tătaru: ISU Vaslui:  Ei când sosesc în tabără, îi întrebăm dacă vor să rămână în tabără. Dacă au alte destinaţii. Aţi văzut, am avut un autocar plin de copii. Copii foarte mulţi, foarte mici. 

Pentru unii dintre ei, călătoria s-a oprit la Huşi. Alţii, au continuat călătoria până la Bucureşti, de unde vor pleca în alte ţări europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ucrainenii, în drum spre pace. Peste 200 de refugiaţi au ajuns ieri în tabăra de tranzit de la Huşi