Antena Meniu Search
x

Udrea la DNA: Voi da declarații în dosarul Microsoft

Deputatul Elena Udrea s-a prezentat marți la sediul DNA, unde a anunțat că va face declarații în dosarul Microsoft

Deputatul Elena Udrea s-a prezentat marți la sediul DNA, unde a anunțat că va face declarații în dosarul Microsoft

"Fac declarații la cererea avocaților, aprobată de doamna procuror, voi da declarații în dosarul Microsoft", a precizat ea.

Întrebată de jurnaliști dacă va face un denunț, Elena Udrea a declarat: "Dacă îmi dați voie să intru, voi reuși să fac ceea ce am de făcut".

Înainte ca Elena Udrea să intre în sediul DNA, mai multe persoane au scandat mesaje împotriva ei și a lui Traian Băsescu.

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, a fost citată la DNA după ce luni Camera Deputaților a încuviințat cererile procurorilor de urmărire penală, reținere și arestare preventivă în dosarele Gala Bute și Microsoft.

În prima cerere, procurorii anticorupție au solicitat începerea urmăririi penale a Elenei Udrea în dosarul "Gala Bute" pentru abuz în serviciu cu obținerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene și folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite. Votul parlamentarilor a fost 285 "pentru" și 49 "împotrivă".

În cea de-a doua cerere, DNA a solicitat Camerei Deputaților încuviințarea extinderii începerii urmăririi penale pentru luare de mită și a arestării preventive în dosarul "Gala Bute" pe numele fostului ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului. Prima solicitare din cuprinsul acestei cereri a fost aprobată cu 278 voturi ''pentru'' și 50 ''împotrivă'', iar cea de-a doua, cu 219 voturi "pentru" și 102 voturi "împotrivă", potrivit Agerpres.

De asemenea, în dosarul Microsoft, procurorii DNA au făcut o cerere cu trei solicitări de încuviințare, respectiv a urmăririi penale pentru trafic de influență, spălare de bani și fals în declarația de avere, pe numele Elenei Udrea, aprobată cu 243 de voturi ''pentru'' și 50 ''împotrivă''; reținerea și arestarea preventivă a acesteia — adoptată cu 202 voturi "pentru" și 65 de voturi "împotrivă; și înlocuirea controlului judiciar, dispus la data de 29 ianuarie, cu măsura arestării preventive — adoptată de plenul Camerei Deputaților cu 152 de voturi "pentru" și 82 "împotrivă".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Evenimente » Udrea la DNA: Voi da declarații în dosarul Microsoft