Antena Meniu Search
x

Video "Uitați aici 1.000 de lei, vă rog din tot sufletul" Șofer de TIR cu nereguli la tahograf, filmat când încearca să dea mită unui polițist

Un șofer de camion a fost filmat în timp ce încerca să mituiască un echipaj de poliție din cadrul IPJ Brașov, după ce a fost prins fără card în tahograf. Imaginile au fost publicate de către Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), o structură din cadrul Ministerului Afacerilor Interne ce are, printre atribuții, desfășurarea de activităţi specializate de prevenire a faptelor de corupţie în rândul personalului MAI.

de Redactia Observator

la 17.10.2022, 16:06

Vezi și

Redăm, în continuare, discuția dintre polițist și șoferul de TIR:

Polițist: Porniți și veniți după noi, da?

Șofer: Uitați aici 1.000 de lei, vă rog din tot sufletul...

Polițist: Nu merge cu miile de lei, primiți sancțiune maximă 6.000 de lei.

Pe acelaşi subiect

Șofer: Vă rog frumos...

Polițist: Nu mă interesează!

Ce spune DGA despre șoferul de TIR filmat în timp ce încerca să mituiască un polițist

"La data de 17.10.2022, lucrătorii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupție Brașov, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, au procedat la prinderea în flagrant a unei persoane în vârstă de 52 de ani din municipiul Sibiu, după ce a oferit o sumă de bani unui agent de poliție pentru a nu lua măsurile legale ce se impun privind sancționarea sa.

În fapt, în aceeași zi, în jurul orelor 02.50, un agent de poliție din cadrul Poliției Municipiului Codlea - Compartimentul Poliție Rutieră, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit în trafic, pe raza localității Codlea, un conducător al unei autoutilitare, iar după verificarea legalității documentelor și a transportului a constatat că în tahograf nu se regăsea cardul pentru înregistrarea timpilor de odihnă/condus, ocazie cu care i-a adus la cunoștință că urmează să fie sancționat contravențional.

Conducătorul auto i-a oferit agentului de poliție suma de 1.000 de lei pentru a-l determina astfel să nu constate contravenția.

Agentul de poliție a refuzat categoric propunerea și a anunțat șeful ierarhic care a apelat Call Center-ul Anticorupție 0800.806.806 pentru a sesiza infracțiunea de corupție. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită", au transmis reprezentanții Direcției Generale Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » "Uitați aici 1.000 de lei, vă rog din tot sufletul" Șofer de TIR cu nereguli la tahograf, filmat când încearca să dea mită unui polițist