Antena Meniu Search
x

Video "Uite, băi, ce briceag mi-am luat!". Videoclipul care i-a făcut pe poliţişti să descindă peste elevi de 12-14 ani

Poliţiştii au descins ca în filme într-o şcoală de lângă Bucureşti. Au căutat arme în ghiozdanele elevilor de clasa a şasea şi a opta. Părinții îi acuză pe agenți că i-au agresat pe copii și au depus mai multe plângeri. Şapte poliţişti sunt cercetaţi acum pentru abuz în serviciu.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 31.10.2022, 19:49

Vezi și

Tu nu te ridici de pe scaun? Poftim? Scuze… Așa discutăm?

Scoateți tot ce aveți în buzunare și puneți pe bancă.

Poliţiştii au băgat groaza în elevii şcolii gimnaziale din Jilava. Abia când cei mici au ajuns acasă, părinții au aflat de percheziție.

Mama unui elev: Mi-au zis că au năvălit în clasă mai mulți polițiști. Mi-a zis că s-a speriat foarte tare... Că i-a fost teamă să întoarcă capul.

Pe acelaşi subiect

Elevă: Ne-au răsturnat ghiozdanele pe bancă fără să ne spună să le controlăm noi, să îl deschidem... V-au pus mâna în ghiozdan? Da!

Potrivit unor surse, polițiștii și conducerea școlii ar fi avut o ședință în care au planificat razia. După o săptămână de la discuţii, profesorii au fost luați prin surprindere de agenți. În fața jurnaliștilor, directoarea instituției de învățământ s-a baricadat în școală. 

Discuţie reporter - directoarea şcolii:

Sunt într-o şedinţă. Bună ziua. 

În cât timp putem să vă sunăm? 

Bip bip bip...

Nimeni de la şcoală nu a dat vreo explicaţie. 

Discuţie reporter - paznicul şcolii:

Poliția de ce a venit?

Nu știu, se uită pe camere, nu știu de ce...

Doar Ministerul Educaţiei a răspuns evaziv. 

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educaţiei: S-ar fi putut acţiona cu mai mult tact şi mai prietenos cu elevii noştri. Doamna director a fost înştiinţată în acea zi la sosirea echipajelor şi a însoţit echipajele în şcoală.

Nereguli în intervenţia agenţilor

Direcţia Control Intern a Poliţiei Ilfov a constatat nereguli în felul în care agenţii au intervenit, iar anchetatorii au deschis dosar penal pentru abuz în serviciu.

Ionuț Sandu, avocat: A fost o lipsă de tact, prin modul în care s-a acționat. Chiar dacă existau aceste indicii solide, această activitate trebuia făcută în așa fel încât copiii să o perceapă în alt mod. 

Un filmuleț postat de unul dintre elevi ar fi declanșat întreaga acțiune. În imagini, băiatul se laudă cu noul său cuțit.

Ia uite, băi, ce briceag mi-am luat!

Dacă mai are tupeu cu noi, asta îl va aștepta!

Copilul nu ar fi la prima abatere. Profesorii l-au prins în microbuzul școlar cu un cuțit similar. 

Mama unei eleve: A fost o fată, acum o lună de zile. I-a dat cu piciorul de i-a rupt splina. Deci e un copil problemă. 

Ar mai fi avut antecedente în trecut, dar și mai multe dosare penale deschise pentru lovire sau amenințare. În alte ţări, există o procedură strictă privind astfel de controale în şcoli. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » "Uite, băi, ce briceag mi-am luat!". Videoclipul care i-a făcut pe poliţişti să descindă peste elevi de 12-14 ani