Antena Meniu Search
x

Exclusiv Ultimele imagini cu Petrică Mîţu Stoian pe scenă, la filmările pentru Revelionul Antena 1. ”2021 nici nu vreau să-l pun la anii mei, a fost un an nul”

Reflectoarele s-au stins peste lumea cântecului popular. Petrică Mîţu Stoian, unul dintre cei mai iubiţi artişti pe care i-a avut folclorul românesc, a murit la 61 de ani. A început să se simtă rău la clinica privată, unde mersese pentru a se recupera după infecţia COVID. În ultimele sale înregistrări pentru revelioanele Antena 1 şi Antena Stars, artistul părea că este bine. Vesel şi sufletul petrecerii ca întotdeauna. Autopsia ar putea lămuri cauza decesului, dar sora artistului a refuzat acest lucru.

de Redactia Observator

la 07.11.2021, 21:05

Vezi și

Petrică Mîţu Stoian: ”2021 nici nu vreau să mi-l amintesc, nici nu vreau să-l pun la anii mei pentru că-l consider un an nul”.

Una dintre cele mai iubite voci ale cântecului popular s-a stins aseară. Petrică Mîţu Stoian a murit în jurul orei 19, la Spitalul din Reşiţa, acolo unde a ajuns cu bronhopneumonie şi şoc septic. Practic, organele îi cedau rând pe rând.

Constantin Enceanu, cel care i-a fost mai bine de 20 de ani coleg de scenă, a primit vestea la telefon.

Constantin Enceanu: ”A fost un şoc pentru că eram în legătură telefonică cu domnul profesor Guşman, impresarul dumnealui. Vorbind cu dânsul la telefon, s-a panicat şi-a zis: Cred că moare, moare, moare! Am oprit maşina, veneam de la ţară, credeţi-mă, am urlat ca un nebun. Simţeam să zbier, să urlu, să plâng”.

Pe acelaşi subiect

Mesajul lui Petrică Mîţu Stoian pentru anul 2022

Nimic nu prevestea sfârşitul. Miercuri, artistul a fost prezent la filmările pentru Revelionul Acces Direct, prezentat de Mirela Vaida.

Petrică Mîţu Stoian: ”2022 să ne aducă multă sănătate, să fim cu trupul şi cu sufletul aproape de tâmpla lui Dumnezeu. Că asta ne-a mai rămas”.

Mirela Vaida: ”Este o durere imensă, mai ales că s-a întâmplat lui Mîţu Stoian, un om care era pe picioarele lui, care juca şi dansa. Efectiv, emoţiile pe care le am acum vin din faptul că eu l-am întrebat de Revelion ce-şi doreşte pentru noul an. Şi el mi-a spus: "Îmi doresc sănătate. Îmi doresc sănătate, îmi doresc să cânt”.

Iar joi a fost la filmările pentru Revelionul Antena Stars. Era zâmbitor, a glumit, a cântat şi a jucat. Nimeni nu bănuia că avea să fie ultima sa apariţie pe un platou de filmare.

Petrică Mîţu Stoian, autorul unui episod straniu la filmările pentru Revelionul Antena Stars

Colega sa de cântec, Steliana Sima îşi aminteşte un episod straniu petrecut în pauza de filmări.

Steliana Sima: ”El s-a electrizat cu mine. Şi el zice: "M-ai electrocutat. Cum? Eu nu am simțit." Zice: "Nu ai simțit? Nu. Uite, m-am electrocutat cu tine și îmi curge sânge din deget” Şi ne-am despărțit așa: "Gata, e ultima filmare, mă duc să mă ocup de mine”.

Vineri, Petrică Mîţu Stoian a mers, la recomandarea unor prieteni, la o clinică privată de lângă Reşiţa, să facă terapie cu oxigen. Acolo, într-o cameră hiperbarică, aerul este introdus cu presiune. Artistul nu putea să respire normal după ce, în luna septembrie, a avut COVID. 

Petrică Mîţu Stoian ar fi fost vaccinat anti-Covid

Potrivit rudelor, era vaccinat şi s-a tratat acasă. Medicul de la clinica privată povesteşte că starea artistului s-a înrăutăţit brusc.

Bogdan Matei, medic clinica privată: ”Starea dânsului a fost una bună, una vioaie, obosit, dar cu un tonus bun. S-a simţit bine pe toată durata acestei testări, a ieşit de acolo, a mers la masă, a glumit cu ceilalţi”.

După nouă ore, artistul de muzică populară a început să scuipe sânge. Medicul a chemat ambulanţa care l-a transportat mai întâi la Oraviţa şi de-acolo la Spitalul din Reşiţa.

Un elicopter urma să îl transfere azi la Bucureşti, dar inima n-a mai rezistat.

Cosmin Librimir, director medical Spitalul Judetean Reşiţa: ”Din cauza insuficienţei respiratorii, a fost protezat temporar cu o mască SIPAP pe care, din păcate, n-a suportat-o şi având în vedere gravitatea afecţiunii, a necesitat să fie intubat şi ventilat mecanic”.

Interpretul de muzică populară suferea de probleme cu inima

Analizele au arătat şi o supradoză de anticoagulant. Petrică Mîţu Stoian obişnuia să ia tratamentul din cauza problemelor cu inima.

Bogdan Matei, medic clinica privată: ”Am înţeles ulterior că dânsul a avut un INR de 6-7, înseamnă stare de anticoagulare foarte serioasă”.

Ca o sumbră premoniţie, acum câteva luni, artistul de muzică populară şi-a pregătit mormântul, şi-a gravat inclusiv piatra funerară, iar săptămâna trecută a fost la cimitir.

Ultima sa melodie postată pe Facebook se numeşte: "Inima-mi spune că mor", iar ultimul mesaj a fost: "Profitați din plin de toate momentele vieții!".

Elena Merişoreanu: ”Când apărea el cu costumul ăla simplu al lui, cămașa aia albă impecabilă, brodată cu mătase albă și cu vesta aia neagră, atâta noblețe dădea, exact ca după sufletul lui”.

Niculina Stoican:El nu vorbea despre suferinţă pentru că era un om demn, un om vesel”.

Născut la Isverna, în Mehedinţi, Petrică Mîţu Stoian a fost descoperit de Marioara Murărescu. Până anul acesta, a făcut parte din Ansamblul Doina Gorjului. Artistul era divorţat de 16 ani şi nu a avut copii. Trupul neînsufleţit va fi depus mâine la Ansamblul Maria Tănase din Craiova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ultimele imagini cu Petrică Mîţu Stoian pe scenă, la filmările pentru Revelionul Antena 1. ”2021 nici nu vreau să-l pun la anii mei, a fost un an nul”