Video Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat la Craiova. Interpretul de muzică populară și-ar fi presimțit moartea
Este din nou doliu în lumea muzicii româneşti. Cunoscutul interpret de muzică populară Petrică Mîţu Stoian a murit ieri la Spitalul Judeţean din Reşiţa. Artistul era internat la terapie intensivă, după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla în tratament post-Covid la o clinică privată din Caraş Severin. Potrivit directorul medical al Spitalului Judeţean din Reşiţa, artistul a ajuns la spital în şoc septic, iar medicii nu l-au mai putut salva.
Artistul urma un tratament post-COVID, iar sâmbătă a început să se simtă rău. După ce a fost transportat la spitalul din Reşiţa, a fost intubat şi stabilizat. S-a încercat transferul său la Craiova, însă nu mai erau locuri disponibile în spital, așa că a rămas internat la Reșița. Din păcate, câteva ore mai târziu, starea lui s-a degradat rapid şi inima i-a cedat. Petrică Mîţu Stoian a murit la 61 de ani.
Cosmin Librimir - director medical SJU Reşiţa: A fost investigat. S-a aflat de bronhopneumonie. Din păcate, această bronhopneumonie a dus spre un şoc septic care, din păcate, a fost ireversibil şi corpul lui nu a mai rezistat.
Vestea tragică i-a şocat pe colegii de breaslă ai interpretului. Mulţi dintre ei se întâniseră cu artistul recent şi nu le-a venit să creadă că acesta s-a stins din viaţă.
Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat la Craiova. Artistul și-ar fi presimțit moartea
Petrică Mîțu Stoian va fi înmormântat la Craiova, acolo unde locuia.
Interpretul de muzică populară și-ar fi presimțit moartea. Cu doar o săptămână în urmă, artistul a mers la cimitir pentru a-și pregăti locul de veci.
Înainte de a se îmbolnăvi, Petrică Mâțu Stoian anunţa că vrea să se pensioneze.
Carieră de peste 30 de ani
La muzică însă n-ar fi renunţat nici în ruptul capului. Cariera muzicală, care s-a întins mai bine de 30 de ani, a fost totul pentru el.
Petrică Mîțu Stoian s-a născut pe de 18 septembrie 1960, în Isverna, județul Mehedinți. Ca mulți alți artiști, și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune "Tezaur Folcloric", fiind descoperit chiar de renumita Mărioara Murărescu. Cântecele sale sunt adresate omului de rând, sunt cântece de veselie, tradiții de nuntă sau de înmormantare și doine populare transmise din generație în generație și vor rămâne în lada cu zestre a folclorului românesc pentru totdeauna.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰