Antena Meniu Search
x

Video Ultimele simboluri ale Termocentralei Doiceşti din Dâmbovița, demolate. În locul lor ar putea fi ridicat primul Reactor Nuclear de mici dimensiuni din lume

Coşul de fum de peste 200 de metri şi turnul de răcire, ultimele simboluri ale Termocentralei Doiceşti, din Dâmbovița, au fost demolate ieri, sub privirile localnicilor. 

de Redactia Observator

la 18.11.2022, 09:36

Vezi și

Traficul din zonă a fost oprit pentru mai bine de jumătate de oră. Centrala termică a fost pusă în funcţiune în anul 1953 şi era una dintre cele mai perfomante la acea vreme. A rezistat până în 2008, iar în 2020 s-au demolat prin implozie construcţiile. 

Primul Reactor Nuclear de mici dimensiuni din lume

Ieri, la doi ani distanţă, ultimele simboluri ale termocentralei au fost puse la pâmânt, iar aici ar putea fi ridicat primul Reactor Nuclear de mici dimensiuni din lume, cu fonduri de la Guvernul Statelor Unite ale Americii. 

Noua construcţie ar oferi oamenilor din zonă aproape 200 de locuri de muncă şi ar ajuta România să evite producerea a 4 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon pe an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Ultimele simboluri ale Termocentralei Doiceşti din Dâmbovița, demolate. În locul lor ar putea fi ridicat primul Reactor Nuclear de mici dimensiuni din lume