Antena Meniu Search
x

Video Un apartament din București s-a făcut scrum din cauza aparatului de aer condiționat. Locatarii povestesc momente de groază

Clipe de groază într-un bloc din Capitală. Toţi locatarii au fost evacuaţi după ce un incendiu puternic a izbucnit la un apartament aflat la etajul 7. Trei oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale, doi au făcut atacuri de panică, iar unul s-a intoxicat cu fum. Focul a izbucnit cel mai probabil de la un aparat de aer condiţionat şi s-a extins şi la apartamentul de deasupra.

Florentina Lazăr
de Florentina Lazăr

la 13.08.2023, 19:30

Vezi și

Incendiul a izbucnit puţin după ora prânzului într-un bloc din zona Piața Progresul din Capitală. Nu mai puţin de două explozii au avut loc în apartamentul care a fost, mai apoi, mistuit de flăcări. Până la venirea pompierilor, vecinii au sărit în ajutor şi au încercat să stingă flăcările. 

Locatar: Tot ce am putut să auzim au fost vecinii pe scară care strigau că a luat foc ceva, am urcat sus, am văzut fumul foarte dens, am încercat să stingem cât am putut cu gălețile de apă, însă nu am putut intra foarte mult în apartament.

Florentina Lazăr, reporter Observator: În mod cert, focul a distrus aproape în totalitate apartamentul de unde a pornit incendiul. Flăcările puternice și fumul au făcut prăpăd și în locuința de deasupra. Incendiul s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni la instalația de aer condiționat.

Incendiu la un bloc din București. Zeci de pompieri s-au luptat cu flăcări

Pe acelaşi subiect

Ana Covaşniuc, purtător de cuvânt ISU Bucureşti-Ilfov: Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de 15 mp cu degajari mari de fum, au intervenit 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, una de intervenție și salvare de la înălțime, o auto descarcerare, detașamentul special de salvatori și 2 ambulanțe SMURD.

Speriaţi de fumul negru care a invadat scara blocului, locatarii au fugit să se salveze. Şapte persoane au fost evacuate de pompieri. Şi proprietara apartamentului a fost purtată pe braţe de vecini până la ambulanţă. 

Vecinii vor să ofere acum o mână de ajutor familiei care nu mai are casă. Primăria de sector anunță că îi va sprijini financiar pe oameni pentru refacerea locuinței. În urma incendiului, poliţiştii au deschis dosar penal pentru distrugere.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Un apartament din București s-a făcut scrum din cauza aparatului de aer condiționat. Locatarii povestesc momente de groază