Antena Meniu Search
x

Video Un avion de mici dimensiuni a dispărut de pe radar deasupra Iaşului. Salvatorii i-au găsit pe piloţi teferi: cum au reuşit să aterizeze în siguranţă

Un apel la 112 care anunţa că e posibil ca un avion de mici dimensiuni să se fi prăbuşit a pus pe jar autorităţile ieşene. Un elicopter SMURD şi mai multe maşini de pompieri şi ambulanţe au fost trimise de urgenţă pentru a căuta aeronava. Ca prin minune, cei doi oameni aflaţi la bord au scăpat nevătămaţi, după ce pilotul a reuşit să aterizeze pe un şes de la marginea comunei Vlădeni.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 29.11.2022, 08:09

Vezi și

În jurul orei 12:00 cei de la Romatsa anunţau prin apel la 112 că o aeronavă de mici dimensiuni, la bordul căreia se aflau pilotul şi copilotul, cetăţeni sârbi, a dispărut de pe radar. "De urgenţă, au fost puse în aplicare planurile pentru salvarea persoanelor în cazul producerii unui accident aviatic. La ora 12:05 a fost trimis echipajul de salvare aeriană", a declarat Georgică Onofreiasa - purtător de cuvânt ISU Iaşi.

Aeronava ar fi rămas fără combustibil

Un elicopter SMURD şi mai multe maşini de pompieri şi ambulanţe au fost trimise de urgenţă pentru a căuta aeronava. Primii au ajuns la faţa locului cei de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din comuna Vlădeni. Acolo, în satul Borşa, pe fundul unui lac secat în urma cu două decenii, pilotul reușise să aterizeze forţat.

  • Reporter: Eşti bine?
  • Pilot: Da, da, sunt bine
  • Reporter: Ce s-a întâmplat?
  • Pilot: Nu sunt sigur. E prea devreme să vă spun.

Norocul pilotului şi al copilotului a fost că exact la marginea satului au gasit această zonă cu teren întins pe care au putut să aducă aeronava la sol. "Nu a fost greu de aterizat, pentru că este câmp drept, pe o lungime de 3 kilometri. E perfect", a declarat copilotul. Potrivit primelor informaţii, aeronava ar fi rămas fără combustibil în timp ce împrăștia în zonă o substanţă împotriva rabiei pentru vulpi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un avion de mici dimensiuni a dispărut de pe radar deasupra Iaşului. Salvatorii i-au găsit pe piloţi teferi: cum au reuşit să aterizeze în siguranţă