Antena Meniu Search
x

Un avion mic a aterizat de urgență la Vlădeni, în Iași, după ce a rămas fără kerosen. Cine se afla la bord

Un avion de mici dimensiuni, cu doi cetățeni sârbi la bord, a aterizat forţat, luni la prânz, în comuna Vlădeni, din judeţul Iaşi. Mai multe echipaje de prim-ajutor au fost trimise la faţa locului. Aeronava a fost căutată de poliţişti şi de echipajele de salvare, pentru că iniţial se ştia că a aterizat într-o altă comună. În plus apelul la 112 spunea că avionul s-a prăbușit. 

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 28.11.2022, 15:15

Vezi și

Cele două persoane care se aflau în avionul de mici dimensiuni sunt în afara oricărui pericol. Din primele informaţii, pilotul şi copilotul, care împrăştiau deasupra comunei o substanţă pentru rabia vulpilor, au povestit că au aterizat forţat la Vlădeni pentru că au rămas fără combustibil. O altă ipoteză luată în considerare este o problemă la motor sau o defecţiune tehnică. Pilotul a spus ulterior că nu știe ce s-a întâmplat exact. Cert este că avionul a aterizat întreg la sol, fără a fi avariat, pe un câmp la câteva sute de metri de casele localnicilor.  

Între timp a ajuns în zonă și o maşină care a adus kerosen pentru aeronavă, dar cercetările continuă. Apelul la 112 anunța inițial că avionul s-a prăbușit. În avionul de mici dimensiuni care a aterizat forţat se aflau doi bărbaţi cu cetăţenie sârbă, deși inițial s-a vehiculat informația că ar fi britanici. Din primele declaraţii ale salvatorilor care au ajuns la faţa locului, cei doi sunt bine şi nu au nevoie de îngrijiri medicale.

"A fost o aterizare forţată în satul Borşa, localitatea Vlădeni. Două persoane, pilot şi copilot, au aterizat forţat din cauză că rămâneau fără kerosen. Nu au fost observate probleme medicale după ce am trimis acolo echipe medicale", a declarat coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu. Directorul Aeroportului Iaşi, Romeo Vatră, a declarat că avionul ar aparţine Aeroclubului Moldova Iaşi 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Un avion mic a aterizat de urgență la Vlădeni, în Iași, după ce a rămas fără kerosen. Cine se afla la bord