Antena Meniu Search
x

Video Un băiețel din Prahova a rămas fără două degete și riscă să-și piardă vederea, după ce i-a explodat în mâini o petardă

Jocul cu petardele pune vieţi în pericol. Un copil de nouă ani din Prahova are mai multe degete amputate şi riscă să rămână fără vedere după ce o petardă i-a explodat în mână.

de Cristi Georgescu

la 04.12.2023, 15:05

Vezi și

Copilul de 9 ani ieșise la joacă împreună cu alți prieteni. La un moment dat, nu se știe de unde și cine ar fi adus-o, acesta a luat petarda căreia i-a dat foc. Pentru că fitilul ar fi fost prea scurt, micuțul nu a mai reușit să arunce pocnitoarea. Aceasta a bubuit chiar în mâinile băiatului, rănindu-l grav.

Medicii i-au amputat copilului două degete, după ce i-a explodat în mâini petarda

Acesta a fost dus la Spitalul județean de urgență din Ploiești, iar medicii l-au preluat imediat. Victima a suferit arsuri și plăgi la ambele mâini și la nivelul feței. Mai grav este că, deși au încercat să intervină rapid, doctorii au fost nevoiți să-i amputeze copilului două degete de la mâna stângă. În plus, în urma exploziei, au fost afectați și ochii. Ulterior, copilul a fost transferat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, pentru tratament de specialitate.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.

"La faţa locului au fost găsite şi ridicate fragmente de articole pirotehnice, în vederea continuării cercetărilor. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, urmând a se stabili provenienţa articolelor pirotehnice şi legalitatea comercializării şi deţinerii acestora", a informat şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Evenimente » Un băiețel din Prahova a rămas fără două degete și riscă să-și piardă vederea, după ce i-a explodat în mâini o petardă