Antena Meniu Search
x

Video Autorităţile spun că tragedia din Defileul Jiului nu putea fi evitată. Piatra care s-a prăbuşit peste o maşină s-a desprins din singura zonă neprotejată

Un bărbat a murit, după maşina sa a fost izbită violent de un bolovan. Pietroiul a căzut de pe un versant din Defileul Jiului. Alte două pasagere din maşină au scăpat miraculos. Culmea, autorităţile se apără şi spun că accidentul nu putea fi prevenit, iar în zonă ar fi indicatoare care semnalează pericolul.

de Redactia Observator

la 03.10.2022, 11:15

Vezi și

Bolovanul s-a desprins dintr-o stâncă din Defileul Jiului şi s-a prăvălit peste maşina în care se aflau trei oameni. Şoferul nu a mai putut fi salvat. Pietroiul a lovit cu forţă parbrizul şi rănile bărbatului de 56 de ani au fost fatale. Şi-au văzut moartea cu ochii şi cele două pasagere. "Celelalte două victime, două femei în vârstă de 60, respectiv 50 de ani, au primit îngrijiri medicale la faţa locului, însă au refuzat să fie transportate la spital", a declarat Maria Băran, purtătorul de cuvânt al ISU Gorj.

Nenorocirea a avut loc în apropierea oraşului Petroşani

Nenorocirea a avut loc în apropierea oraşului Petroşani. Zona e asigurată cu plase de protecţie, însă piatra ar fi coborât dintr-o zonă unde nu se pot monta plase pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanți. "O piatră de nu foarte mari dimensiuni, dimensiuni chiar medii spre mici. Poate să fie vântul foarte puternic, pot să fie animalele sălbatice care tranzitează zona", a declarat Cristi Tudor, DRPD Craiova. "A fost o situaţie declanşată de voinţa naturii, să zic aşa. N-ai cum să elimini total sută la sută astfel de riscuri în zonele montane, tocmai de aceea sunt semnalizate", a declarat Alin Şerbănescu, Ministerul Transporturilor.

Un ghinion, cu alte cuvinte. Autorităţile susţin cu tărie că nu s-ar fi putut face nimic ca accidentul să fie prevenit. "Nu putem acoperi tot muntele. În general, te duci până unde nu mai e pericol, dar iată o piatră de mici dimensiuni care în mod normal nici nu ar fi trebuit să ajungă până în cale a creat această tragedie", a declarat Alin Şerbănescu, Ministerul Transporturilor. "Nu putea nimeni să observe că acolo este o piatră cu risc de cădere pe piatra carosabilă, nu aveam cum să prevenim acest lucru", a declarat Cristi Tudor, DRPD Craiova.

Nu e prima dată când drumurile patriei se dovedesc a fi pericole publice. În iunie, o femeie a fost grav rănită, când se afla la volan pe DN1. O creangă dintr-un copac a fost luată de vânt, i-a spart parbrizul şi s-a înfipt în bazinul femeii. Iar în urmă cu o lună, şoseaua Vatra Dornei-Broșteni a fost acoperită aproape cu totul de căderile de bolovani. Muntele a luat-o la vale sub ochii îngroziţi ai şoferilor. Culmea, lucrările de consolidare ale versantului trebuiau să fie inaugurate în câteva zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Autorităţile spun că tragedia din Defileul Jiului nu putea fi evitată. Piatra care s-a prăbuşit peste o maşină s-a desprins din singura zonă neprotejată