Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat a venit la RAR cu maşina din care era să fie răpită prinţesa Anne, fiica Reginei Elisabeta a II-a. Omul şi-a dat seama ce "comoară" are când a găsit urme de gloanţe

O bucată din istoria Marii Britanii a ajuns zilele acestea la Registrul Auto Român din Iaşi. Maşina din care era să fie răpită prinţesa Anne, fiica Reginei Elisabeta a doua, a fost adusă pentru Inspecţia Tehnică Periodică. Actualul proprietar, un român, şi-a dat seama ce a cumpărat abia după ce a început să restaureze lumuzina şi a descoperit urme de gloanţe.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 10.05.2023, 21:41

Vezi și

La mai bine de cinci decenii de când a ieşit pe poarta fabricii din Germania, bijuteria pe patru roţi a ajuns la RAR Iaşi pentru Inspecţia Tehnică Periodică. Proprietarul ei, un colecţionar de maşini de epocă, a cumpărat-o într-o stare avansată de degradare din Marea Britanie şi abia în timp ce o restaura a aflat că deţine o bucăţică din istoria Regatului Unit. "În timp ce urmărea un documentar despre Familia Regală a constat că... Era exact automobilul implicat în tentativa de răpire din martie 1974", a declarat Andrei Postolache, prietenul proprietarului.

La vremea respectivă, vestea incidentului a făcut înconjurul planetei

La vremea respectivă, vestea incidentului a făcut înconjurul planetei. Singura fiica a Reginei Elisabeta a II a fost la un pas să fie răpită în timp ce se întorcea de la un eveniment caritabil împreună cu proaspătul ei soţ, Căpitanul Mark Philips. Limuzina lor a fost prinsă într-o ambuscadă la doar 200 de metri de Palatul Buckingham, iar un individ înarmat l-a forţat pe şofer să oprească. Patru oameni au fost împuşcaţi atunci. Pe toată durata incidentului, Prinţesa Anne nu a părăsit această maşină. Mai mult decât atât, atunci când atacatorul ei i-a cerut să iasă afară din limuzină, s-a împotrivit cu vehemenţă şi a reuşit tot timpul să-şi păstreze calmul.

În maşina atacatorului a fost găsit ulterior un bilet în care scria că îşi dorea ca pentru răscumpărarea prinţesei să primească de 3 milioane de lire sterline. Banii ar fi vrut să-i fie livraţi în Elveţia în 20 de valize, în bancnote de câte 5 lire, chiar de către Regina Marii Britanii. Incidentul a schimbat radical sistemul de pază al Casei Regale Britanice. Până atunci, inclusiv Regina avea un singur bodyguard. Automobilul există în doar 200 de exemplare în toată lumea. Eleganţa rămâne şi astăzi cartea de vizită a maşinii construite special pentru Casa Regală a Marii Britanii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un bărbat a venit la RAR cu maşina din care era să fie răpită prinţesa Anne, fiica Reginei Elisabeta a II-a. Omul şi-a dat seama ce "comoară" are când a găsit urme de gloanţe