Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Bârlad a început să-și transmită live pe Facebook sinuciderea, când au apărut polițiștii

Un bărbat din Bârlad a început să-și transmită live pe Facebook sinuciderea, când au apărut polițiștii și l-au salvat. Un prieten din București a sunat disperat la 112.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 21.08.2020, 09:15

Bârlad
Imagine cu caracter ilustrativ - Twitter
  • Bărbatul de 31 de ani era în podul casei, familia credea că e prin curte, liniștit.
  • Un prieten din București care a văzut totul pe Facebook a sunat la 112.

Un bărbat de 31 de ani din Bârlad a fost salvat în ultima clipă din ștreang, după ce un prieten din București a alertat politia la 112. Bârlădeanul care vroia să se sinucidă i s-a destăinuit pe Facebook prietenului din Capială că vrea să își ia viața, i-a trimis o fotografie și a început apoi un live în care transmitea gestul sinugiaș, scrie Vremea Nouă.

Imediat, prietenul a sunat la 112 și o echipă operativă a plecat spre locuința bărbatului. A fost anuntat si SAJ Vaslui, iar o ambulanțã cu un asistent medical prezent în substația Bârlad au alergat la fata locului. Aici au gãsit familia tânãrului, liniștitã, fãrã sã stie ce plãnuia acesta. Oamenii au spus polițiștilor cã bãrbatul este bine, cã era mai înainte prin curte și cã nu a dat niciun semn cã ar avea vreo intenție să își ia viața.

La insistențele polițiștilor, rudele au plecat să-l caute prin casă și l-au găsit în pod, chiar când se atârnase de o grindă. Nu intrase încã în stop cardio-respirator, dar dădea semne de sufocare. A fost dat jos din ștreang de asistentul de pe ambulanțã, care a început manevrele de resuscitare, chemând și ambulanță cu medic. 

"Am fost solicita la un caz aparte la Bârlad, duminicã seara, în jurul orelor 22.00. Victima, un bãrbat de 31 de ani, care avusese o tentativã de sinucidere prin spânzurare, a fost datã jos din streang de asistentul nostru de pe ambulanță sositã prima la fata locului. Bãrbatul a fost intubat si stabilizat, fiind transportat în comã profundã la Spitalul Judetean Vaslui, unde a fost predat la UPU.", a precizat medicul urgentist Daniel Ungureanu.

Pe acelaşi subiect

Tânãrul bârlãdean este acum în afara oricãrui pericol. „A fost astãzi (ieri – n.r.) externat de la ATI Reanimare si este internat la Sectia Psihiatrie, este constient, cooperant si face tratament”, a spus medicul Lelia Croitoru, directorul medical al SJU Vaslui.

„Pe 16 august, la orele 21.21, prin 112, Politia Bârlad a fost sesizatã de o persoanã din Bucuresti, cu privire la faptul cã un prieten de al sãu, din Bârlad, i-a trimis o fotografie si un mesaj, cu intentia de a se spânzura. La fata locului a fost trimis imeiat un echipaj de politie, care a constatat cã cele sesizate se confirmã.

Un bãrbat de 31 de ani a fost preluat de ambulantã si transportat pentru îngrijiri medicale la Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui. În cauzã s-a deschis un dosar de cercetare penalã pentru vãtãmare corporalã din culpã, în care se fac în prezent cercetãri pentru stabilirea situatiei de fapt”, a spus Loredana Stavãr, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Un bărbat din Bârlad a început să-și transmită live pe Facebook sinuciderea, când au apărut polițiștii