Antena Meniu Search
x

Video Un bărbat din Bucureşti şi-a înscenat răpirea pentru a pune mâna pe banii de pensie ai mamei. Apoi, speriat, tânărul a sunat chiar el la 112

Un bărbat din Bucureşti şi-a înscenat răpirea ca să pună mâna pe banii de pensie ai mamei sale. Pentru 1.500 de euro, a complotat cu un amic. S-a lăsat legat la mâni şi la picioare şi filmat ca s-o impresioneze pe biata femeie. Doar că, socoteala pe care şi-au făcut-o tinerii nu s-a potrivit în realitate. Speriată că fiul său este în pericol, femeia a sunat la 112 şi a reclamat necazul. Poliţiştii au intrat pe fir şi au demascat minciuna.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 08.01.2023, 13:09

Vezi și

Legat la mâini şi la picioare, cu un fular pe post de căluş strâns la gură şi întins pe pat. La prima vedere, un tânăr de 35 de ani în pericol, sechestrat de nişte rău făcători. În realitate, o răpire orchestrată chiar de presupusa victimă şi unul din amicii săi . Tot scenariul a fost pus la cale, după ce bărbatul s-ar fi împrumutat două mii de lei de la proprietarul apartamentului în care locuia sub pretextul fals că i-a murit tatăl, a băut banii şi n-a mai avut cum să-şi onoreze datoria.

Cât a fost "recompensa"

"L-am împrumutat! Nu vreau altceva, n-am nicio treabă! Vezi că ai şi numărul de cont! Aştept 10 minute!", spune falsul răpitor. 1.500 de euro. Atât au cerut răscumpărare de la mama tânărului. Banii de pensie pe care femeia tocmai îi încasase. Femeia nu s-a lăsat intimidată şi a sunat la 112. Zeci de agenţi au intrat în alertă ca să rezolve cazul. Ca totul să pară cât mai real, tânărul a sunat şi el la poliţie să ceară ajutor. Când şi-a dat seama că falsa răpire i-ar putea aduce probleme cu legea, tânărul a sunat chiar el la 112  pentru a-i anunţa pe poliţişti că a fost răpit. I-a dus mai apoi pe agenţi într-un bloc din cartierul Rahova, locul în care a fost făcută şi filmarea cu el legat la mâni şi la picioare.

Luat la întrebări de poliţişti, tânărul s-a dat de gol şi a recunoscut tot planul. Împreună cu amicul său a ajuns pe mâna anchetatorilor. Colegii de apartament au altă variantă. O glumă nevinovată, terminată prost. "A fost o..la băutură. Au dat-o în joacă, n-a fost nimic pe bune. S-au prostit. Noi am venit de la muncă. I-am găsit pe cei doi acasă, beau. Şi-au făcut poze, au falsificat că e legat. La mine în dormitor, aici e patul. După 40 de minute a intrat poliţia peste noi în casă. Am dat declaraţii, am spus că suntem nevinovaţi", a declarat unul dintre colegii de apartament. Cei doi complici au fost arestaţi pentru şantaj şi instigare la şantaj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Un bărbat din Bucureşti şi-a înscenat răpirea pentru a pune mâna pe banii de pensie ai mamei. Apoi, speriat, tânărul a sunat chiar el la 112