Antena Meniu Search
x

Un bărbat şi-a dat foc la casă din greşeală, după ce a verificat butelia cu o flacără. Pompierii au luptat aproape 2 ore să stingă incendiul

Un bărbat şi-a dat foc la casă, după ce a verificat dacă butelia e etanşă folosind o flacără. Când au ajuns pompierii, incendiu risca să se extindă la alte două locuinţe.

de Redactia Observator

la 18.09.2023, 14:15

- Shutterstock

Pompierii au intervenit, luni, la un incendiu la o casă în localitatea teleormăneană Copăceanca, după ce focul a pornit de la o butelie când s-a verificat etanşeitatea acesteia folosindu-se o flacără, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman.

"La sosirea pompierilor, focul se manifesta generalizat, la nivelul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 100 metri pătraţi, cu posibilitate de propagare la două locuinţe din imediata apropiere. Incendiul a fost stins în limitele găsite după aproape o oră şi jumătate. Au ars ori au fost distruse bunuri de circa 50.000 de lei, reprezentând acoperişul imobilului, pe circa 100 de metri pătraţi elementele de tâmplărie, mobilierul şi aparatura electrocasnică", anunţă ISU Teleorman, potrivit Agerpres.

La faţa locului s-a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă.

În incendiu nu au fost persoane rănite.

"Din primele cercetări efectuate, a reieşit că focul a izbucnit la o butelie, când s-a încercat verificarea etanşeităţii cu flacără. Pentru evitarea unor situaţii asemănătoare, recomandăm cetăţenilor următoarele măsuri: verificaţi etanşeitatea conductelor de gaze doar cu emulsie de apă şi săpun, este interzisă utilizarea flăcării pentru a face acest lucru (...). Folosiţi doar butelii comercializate în unităţi specializate", precizează ISU Teleorman. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Un bărbat şi-a dat foc la casă din greşeală, după ce a verificat butelia cu o flacără. Pompierii au luptat aproape 2 ore să stingă incendiul