Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un câine pierdut în 2022, găsit de pompierii din Caraş-Severin doi ani mai târziu. Momentul revederii dintre Dixie şi stăpânul său

Revedere emoţionantă între Dixie, un câine dispărut în 2022, şi stăpânul său care l-a aşteptat acasă cu inima frântă timp de doi ani. Momentul emoţionant a avut loc datorită pompierilor din Caraş-Severin care au găsit căţelul şi l-au identificat cu ajutorul cititorului de microcipuri.

de Redactia Observator

la 30.05.2024 , 18:31

Astăzi, în jurul orei 12.00, în timp ce desfășurau verificări în comuna Fârliug, privind respectarea de către deținătorii de animale, a condițiilor de deținere a acestora, polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au văzut pe stradă un câine nesupravegheat. 

După ce l-au scanat cu ajutorul cititorului de microcipuri și au făcut verificări în Registrul Evidenței Câinilor cu Stăpân, polițiștii au constatat că acel câine aparținea unei familii din Timișoara și era pierdut încă din anul 2022.

Fiind contactați de polițiști, proprietarii au venit imediat din Timișoara, pentru a-și recupera câinele.

Vezi și

Bucuria revederii a fost pe măsură atât pentru stăpâni cât și pentru animal.

Pe acelaşi subiect

Reamintim prin acest caz, importanța respectării legii în privința obligativității microcipării și înregistrării câinilor de către proprietari.

Câinii se identifică prin microcipare în termen de maxim 90 de zile de la fătare, dar în orice caz, înainte de vânzarea sau donarea cu titlu gratuit ori scoaterea în spații publice a acestora. 

Neidentificarea câinilor constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 la 10.000 de lei.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Un câine pierdut în 2022, găsit de pompierii din Caraş-Severin doi ani mai târziu. Momentul revederii dintre Dixie şi stăpânul său