Antena Meniu Search
x

Un copil de 14 ani a trecut râul Prut înot ca să ajungă la părinţii săi, care muncesc în Italia. Fusese lăsat în grija bunicilor în Republica Moldova

Lăsat în grija bunicilor aflaţi în Republica Moldova, un copil de 14 ani a trecut râul Prut înot ca să ajungă la părinţii lui care muncesc în Italia.

de Monica Palade

la 16.06.2023, 10:02

Un copil de 14 ani a trecut râul Prut înot ca să ajungă la părinţii săi, care muncesc în Italia. Fusese lăsat în grija bunicilor în Republica Moldova - Poliţia de Frontiera

Băiatul a fost găsit de poliţiştii de frontieră dezorientat, fără acte de identitate, iar în bagajul pe care îl purta cu el erau câteva haine ude şi un telefon mobil. Copilul a fost preluat de către Direcţia Judeţeană de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui.

Ce spun poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Huşi au venit în sprijinul unui minor, în vârstă de 14 ani, care a traversat râul Prut înot, cu intenţia de a ajunge în Italia, la rude. Tânărul a fost preluat de catre Direcției Judeteană de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

În data de 14 iunie a.c., în jurul orei 14.30, patrula mixtă, formată din polițist de frontieră român și polițist de frontieră din Republica Moldova, care desfășura activități de supraveghere a frontierei pe teritoriul Republicii Moldova, a informat că a observat, pe direcţia localităţii frontieră Drânceni, o persoană care se îndreaptă de la malul râului Prut spre interior.

Pe acelaşi subiect

În cel mai scurt timp, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Huși s-au deplasat la fața locului, pentru verificări. În apropierea localității, colegii noștri au găsit un tânăr dezorientat care nu avea documente de identitate asupra sa, iar în bagajul sumar pe care îl avea, erau haine ude și un telefon mobil.

În urma verificărilor efectuate și din declarațiile persoanei, polițiștii de frontieră au stabilit că tânărul este un minor în vârstă de 14 ani, cu cetățenie română și italiană şi că fusese lăsat în grija bunicilor, în Republica Moldova, întreaga lui familie fiind în Italia, la muncă. Acesta a declarat că a traversat râul Prut înot, din Republica Moldova, în România, cu intenţia de a ajunge la rude, în Italia.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, minorul fiind preluat de lucrători din cadrul Direcției Judeteană de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Un copil de 14 ani a trecut râul Prut înot ca să ajungă la părinţii săi, care muncesc în Italia. Fusese lăsat în grija bunicilor în Republica Moldova