Antena Meniu Search
x

Un elev din Sibiu, cu media 1,59, ia bursă de merit 450 de lei, deşi are cea mai mică notă din judeţ: "Poți să faci orice și cu media 1,50"

Caz de necrezut în judeţul Sibiu. Un elev de clasa a XI-a cu media de admitere 1,59 primeşte lunar bursă de merit 450 de lei, după ce se află în primii 30% din clasa lui.

de Redactia Observator

la 25.10.2023, 13:41

Un elev din Sibiu, cu media 1,49, ia bursă de merit 450 de lei, deşi are cea mai mică notă din judeţ: "Poți să faci orice și cu media 1,50"
Un elev din Sibiu, cu media 1,49, ia bursă de merit 450 de lei, deşi are cea mai mică notă din judeţ: "Poți să faci orice și cu media 1,50" - arhivă

Tânărul este elev la un liceu profesional, în clasa a XI-a, media cu care a absolvit clasa a VII-a fiind 1,59. Bursa de merit anul acesta nu mai are limită minină, conform noii legi a Educaţiei. Potrivit legii, primii 30% dintre elevii unei clase vor primi bursă de merit. Deşi cazurile de medii sub 5 care să primească bursă sunt rare, acestea există, relateată Turnul Sfatului.

„Burse de merit cu medii sub 5 apar doar la clasa a IX-a unde se ia în discuție media de admitere în liceu sau în învățământul profesional, media calculată doar la elevii care au susținut Evaluarea Națională la sfârșitul clasei a VIII-a și au ocupat un loc prin repartizare computerizată sau repartizare în învățământul profesional”, spun reprezentanții ISJ Sibiu.

4 elevi cu media sub 5 iau bursă de merit în Sibiu

Doar în Sibiu, 4 elevi cu media sub 5 iau bursă de merit, toţi dintre aceştia fiind înscrişi la licee tehnologice.

„Nu am niciun fel de comentariu. Aplicăm legea, ce comentariu să am?”, a comentat una dintre directoarele şcolilor cu elevi sub media 5 care iau bursă.

„Păi, cred că se potrivește vremurilor noastre. Poți să faci orice și cu media 1,50. Eventual să schimbe titlul bursei să se cheme bursă de sprijin sau primii 30%, și nu bursă de merit. Este clar că dacă există o lege, ea trebuie aplicată, dar titlul acelei burse nu mai este de merit”, a declarat primarul comunei Copşa Mică, Daniel-Tudor Mihalache, unde studiază elevul cu media 1,59.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Un elev din Sibiu, cu media 1,59, ia bursă de merit 450 de lei, deşi are cea mai mică notă din judeţ: "Poți să faci orice și cu media 1,50"