Antena Meniu Search
x

Video Un elev premiant din Drăgășani și-a atacat și înjunghiat colegul de bancă, din cauza unui proiect școlar. "Ne-a uimit pe toţi. Sunt doi copii foarte buni"

Violenţa în şcoli pare că nu mai poate fi oprită nicicum! Supărat nevoie mare pe colegul de bancă, un elev de clasa a VII-a de la o şcoală din Drăgăşani, a decis să-şi facă singur dreptate. Fără să mai stea pe gânduri, minorul şi-a atacat prietenul cu un cuţit, chiar în sala de clasă. Doar intervenţia celorlaţi colegi i-a salvat viaţa. Scene şocante au suprinse şi la Galaţi, unde elevii unei şcoli au decis să organizeze lupte ilegale în diferite locaţii din oraş, ca mai apoi să le posteze pe reţelele de socializare. Atenţie, urmează detalii cu un puternic impact emoţional! 

de Redactia Observator

la 27.01.2024, 13:00

Vezi și

Cei doi elevi erau premianţii clasei, iar din acest motiv au ajuns şi parteneri într-un proiect şcolar. Însă, atunci când băiatul de 13 ani a văzut munca de mântuială a colegului său, s-a aprins imediat. A urmat un scandal monstru, aplanat doar cu ajutorul profesoarei. Furia băiatului nu se stinsese însă, iar în mintea lui s-a conturat un plan diabolic. Imediat ce a sunat clopoţelul, minorul a plecat spre casă, şi ca să nu dea nimic de bănuit, a inventat şi o scuză pentru profesori.

Camelia Răducu, directoare: În pauza respectivă. A plecat să-şi ia nişte acuarele.

Și-a înjunghiat colegul cu un cuţit pentru desfăcut corespondenţa

Ajuns acasă, adolecentul şi-a luat un cuţit şi s-a întors în unitatea de învăţământ.

Pe acelaşi subiect

Camelia Răducu, directoare: A trecut pe lângă tatăl lui, tatăl lui era acasă, a luat obiectul şi a venit la şcoală să se răzbune, zicem noi.

Ciocan Vetuța, inspector general adjunct: A luat un cuţit pentru desfăcut corespondenţa, a mers înapoi în sala de clasă şi a sărit asupra colegului care a simţit el că l-a jignit.

Adolescentul a încercat să se apere, însă fără folos. Doar intervenţia promptă a colegilor de clasă a reuşit să-l salveze. Înspăimântaţi de gestul prietenului lor, dar şi de frică să nu pice şi ei victime, elevii au dat alarma.

Camelia Răducu, directoare: A avut o mică sângerare, i s-a acordat primul ajutor, părinţii au venit imediat. 

Agresorul, un elev model

După ce şi-a dat seama de gravitatea faptei sale, agresorul a încercat să-şi găsească scuze, însă... 

Ciocan Vetuța, inspector general adjunct: A fost anunţată poliţia, dar şi siguranţa şcolară cu care noi lucrăm.

Camelia Răducu, directoare: Regretă foarte mult! Chiar şi el spune că nu îşi explică de ce a acţionat aşa. 

Profesorii îl cunosc drept un elev model şi nu înţeleg ce l-ar fi putut determina să recurgă la un asemenea gest. 

Camelia Răducu, directoare: Un copil liniştit, deci chiar ne-a uimit pe toţi.

Ciocan Vetuța, inspector general adjunct: Sunt doi copii foarte buni, cu rezultate foarte bune la învăţătură, cu medii foarte mari.

Bătaie între două eleve de 12 ani, postată online

Fenomenul violenţei în şcoli nu este de ieri de azi şi a luat amploare chiar şi în mediul online. 

În Galaţi, de exemplu, pe o reţea de socializare au fost postate mai multe clipuri şocante cu două eleve: Mamă, i-a dat-o! I-a dat-o, i-a dat-o. Ia mâna din păr! Mamă, îi dă un genunchi în gură. A omorât-o! A omorât-o! 

Protagonistele, cele două eleve de 12 ani, îşi împart pumni şi picioare mai ceva ca în ringul de box, spre extrazul publicului, care le încurajează de pe margine. Mai mult, dacă cineva încearcă să oprească lupta extrem de violentă, este oprit imediat de către... organizatori.   

Au început cam devreme! A pierdut, a pierdut, a pierdut, gata! Nu vă băgaţi, nu vă băgaţi! 

Distracţia copiilor nu a durat mult şi imaginile ce fac chiar sute de like-uri au ajuns şi pe biroul poliţiştilor. 

Felicia Tudoran, purtătorul de cuvant al IPJ Galați: În urma vizionării imaginilor furnizate de reprezentanţii mass media, poliţiştii gălăţeni s-au sesizat din oficiu şi desfăşoară activităţi pentru stabilirea situaţiei de fapt. 

Inspectorii școlari încearcă să dea de urma minorelor

Bătăile, de o violenţă extremă, i-au alertat şi pe inspectorii şcolari, care încearcă acum să dea de urma celor două minore. 

Adrian Silivestru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Galați: Dacă sunt identificate, şcoala are o serie întreagă de metode pentru a încerca să aplaneze această situaţie. În primul rând e vorba de consiliere.

Specialiştii trag un semnal de alarmă şi spun că fenomenul violenţei între elevi a luat amploare în ultimii ani pentru că există mai mulţi factori care duc la dezvoltarea unui astfel de comportament. 

Mioara Grigoraș, psiholog: Vorbim de lipsa de educaţie, vorbim de un coportament de violenţă aflat în familie sau de neimplicarea sau lipsa controlului parental. Influenţa negativă a anturajului. 

Poliţiştii urmează acum să stabilească dacă confictul între cele doua ar fi fost provocat de o ceartă spontană sau dacă este vorba de un eveniment organizat între elevi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Un elev premiant din Drăgășani și-a atacat și înjunghiat colegul de bancă, din cauza unui proiect școlar. "Ne-a uimit pe toţi. Sunt doi copii foarte buni"