Antena Meniu Search
x

Video Un hacker cu doar patru clase a reuşit să spargă siteurile mai multor instituţii din România. Tânărul din Sibiu este stabilit în prezent în Franţa

A terminat doar patru clase, însă a pus pe jar autorităţile din două oraşe. Un puşti a reuşit, de unul singur, să spargă site-ul Poliţiei Locale Ploieşti. Micul hacker nu este însă la prima ispravă de acest fel. În urmă cu câţiva ani, i-a căzut victimă site-ul Consiliului Judeţean Cluj. 

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 16.11.2022, 13:24

Vezi și

Poliţiştii şi procurorii de la Crimă organizată din Prahova au stabilit faptul că acest băiat de unul singur a spart siteul Poliţiei Locale din Ploieşti.

Hacker cu patru clase mai tare decât instituţiile publice din România

S-a şi lăudat cu acest lucru în faţa cunoscuţilor, a înlocuit acolo informaţii oficiale cu afirmaţii cu caracter obscen, chiar a postat unele clipuri cu caracter obscen pe portalul poliţiei locale din Ploieşti.

Este aceeaşi pesoană care în mai 2021, pe vremea când era minor a spart siteul Consiliului Judeţean Cluj. Acolo a făcut o copie a siteului, a sustras nişte informaţii confidenţiale şi ar fi cerut răscumpărare pentru ca aceste informaţii confidenţiale să nu fie făcute publice.

Anchetatorii au stabilit că băiatul este din Sibiu, dar este domiciliat în Franţa. Relevant în acest caz este faptul că întreaga operaţiune a fost deconspirată de cunoscuţi ai acestui infractor, oameni pe care dorea să îi coopteze în spargerea şi a altor siteuri de instituţii din România. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un hacker cu doar patru clase a reuşit să spargă siteurile mai multor instituţii din România. Tânărul din Sibiu este stabilit în prezent în Franţa