Antena Meniu Search
x

Video Un liceu ultramodern din Botoșani stă cu lacătul pe ușă din cauza unui transformator. Elevii învață în 2 schimburi, în timp ce clădirea de un milion € rămâne goală

Clădirea unui liceu în care s-a investit mai bine de un milion de euro stă cu lacătul pe uşă, în timp ce elevii sunt obligaţi să înveţe în două schimburi. După ce a fost renovat şi modernizat la standarde europene, liceului din comuna Pomârla, judeţul Botoşani, nu i se poate face recepţia până nu se montează încă un transformator electric. 

de Angela Bertea

la 17.02.2023, 08:54

Vezi și

Table inteligente, laboratoare de informatică dotate cu laptopuri şi imprimante, instalaţii noi. Degeaba, însă. Liceul stă închis pentru că transformatorul care nu face faţă consumului de energie.

Angela Bertea: Vechiul sistem de încălzire a fost înlocuit cu pompe de căldură, ceea ce a dus la creşterea consumului de energie.

Bogdan Jîșcanu, director liceu: Comunitatea locală, împreună cu domnul primar, au efectuat mai multe adrese la oficialităţi pentru a schimba transformatorul existent și așteptăm vești de la aceștia.

Până la găsirea unei soluţii, copiii sunt cei care suferă.

Angela Bertea, reporter Observator: Aproximativ 130 de elevi învaţă în acest moment, după-amiază. Sunt elevii care termină cursurile, în jurul orei 19. Unii dintre ei fac naveta chiar şi de la 15 kilometri.

Elevii sunt obligați să vină în două schimburi

Simona Gorganprofesor de matematică: Pentru cei micuţi este greu, este un program obositor. Ei vin deja obosiţi la ora 1, pleacă târziu, fiind şi în mediul rural e greu cu transportul seara.

PărinteSunt copii care, până în staţia de autobuz ar trebui să parcurgă o jumătate de oră pe jos. Este obositor, dificil. Ne dorim să revenim la program normal, de dimineață.

Problema e că un nou transformator ar costa cam cât bugetul primăriei pe un an, din venituri proprii. Bani pe care autorităţile locale nu-i au. Modernizarea propriu-zisă a clădirii principale a liceului a fost realizată prin PNDL, cu 1.4 milioane de euro. de altfel, în ultimii trei ani s-au făcut investiții în valoare de aproape zece milioane de euro în unitățile de învățământ din localitatea Pomârla.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Un liceu ultramodern din Botoșani stă cu lacătul pe ușă din cauza unui transformator. Elevii învață în 2 schimburi, în timp ce clădirea de un milion € rămâne goală