Antena Meniu Search
x

Un mort din Vaslui nu a mai ajuns la propria înmormântare. Tot satul pregătise coliva, colacii şi inclusiv groapa

Situaţie tragi-comică în judeţul Vaslui. Un bărbat care a decedat în urmă cu câteva zile a fost singurul absent de la înmormântarea lui. Funeraliile organizate după toată rânduiala a avut colaci, colivă, pomeni și groapa săpată... dar nici vorbă de mort.

Ovidiu Cojocaru
de Ovidiu Cojocaru

la 04.11.2022, 12:53

Înmormântarea a fost organizată de săteni
Înmormântarea a fost organizată de săteni - Shutterstock - foto ilustrativ

S-a întâmplat miercuri, în satul vasluian Epureni. Sătenii s-au pregătit să îngroape creștinește un consătean răposat, rămas singur pe lume.

Înmormântare fără mort la Vaslui

Decedatul, în vârstă de 75 de ani, a fost găsit mort în casă cu două zile înainte, iar Poliția sesizată prin apel la 112 a început cercetări pentru moarte suspectă. Cadavrul a fost dus la Vaslui, la Medicina Legală. Cum medicii legiști au constatat că bărbatul a decedat din cauze naturale, câteva persoane din sat, dar și reprezentanții Primăriei, s-au și apucat să pregătească înmormântarea cum se cuvine.

Dacă oamenii s-au ocupat de cele necesare după datină, Primăria a rămas să aducă mortul de la morgă.

Organizarea mergea perfect până miercuri, când toată lumea era la biserică, cu pomeni, colivă, colaci, dar și cu pachetele cu alimente pentru dat de pomană pregătite. Sătenii au fost anunțați de reprezentații Primăriei că mortul nu va putea lua parte la înmormântare.

Cei de la morgă au spus că legea îi obligă să țină în incintă decedatul care nu are apaținători, timp de 10 zile, apoi să îl declare "caz social". În urma acestei situaţii, defunctul nu a putut fi dus la groapă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Un mort din Vaslui nu a mai ajuns la propria înmormântare. Tot satul pregătise coliva, colacii şi inclusiv groapa