Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un nou drum turistic capătă contur. Va face legătura între judeţele Gorj şi Hunedoara

O nouă şosea montană ar putea deveni un punct de atracţie pentru iubitorii de natură sălbatică. Un drum judeţean care face legătura între judeţele Gorj şi Hunedoara, care acum e în mare parte pietruit, va fi asfaltat. Drumul va fi o alternativă perfectă şi pentru cei care vor vrea să ocolească Defileul Jiului. 

de Diana Speretoiu

la 14.08.2024 , 18:35

Drumul judeţean care va lega Gorjul de Hunedoara are aproximativ 30 de kilometri. Mai bine de 20 de kilometri sunt administraţi de judeţul Gorj. Acum, în mare parte, drumul este pietruit, dar planul este ca acesta să fie asfaltat până în Valea Jiului. Odată ce va fi gata, datorită peisajelor sălbatice şi a monumentelor naturale, şoseaua montană poate deveni un nou punct de atracţie pentru turişti.

Tronsonul care acum e tranzitat de camioane, maşini de off-road sau ATV-uri va putea fi traversat şi cu autoturismele. Se lucrează la zidurile de sprijin, parapetele de protecţie şi poduri. Modernizarea a început din Cheile Sohodolului, o zonă care atrage în fiecare an mii de turişti pasionaţi de escaladă sau drumeţii.

Un nou drum montan spectaculos

Vezi și

Turiştii, localnicii şi cei care au afaceri în zonă sunt convinşi că odată modernizat, drumul va fi un plus pentru ambele judeţe. Pe lângă potenţialul turistic important, acesta e şi o alternativă pentru Defileul Jiului. E o rută mai scurtă cu 60 de kilometri.

"Am copii care vin cu ATV-urile şi e frumos. Una când mergi cu ATV-ul, alta cu maşina. E şi drumul rău. Munţi mai frumoşi ca ăştia unde mai vedem", spune un turist.

"Drumul era foarte prost şi nu se putea merge pe Cheile Sohodolului.Acum vom putea să vedem frumuseţile cheilor şi, eventual, poate ajungem mai repede la schi", spune o localnică.

"Şi pentru noi, şi pentru judeţul Hunedoara înseamnă dezvoltarea localităţilor noastre şi a judeţului Hunedoara, tranzitul turiştilor, e un traseu turistic foarte frumos", spune Adrian Cîmpeanu, primar Runcu.

Un avantaj va fi şi pentru investitorii din turism. Doar în comuna Runcu, sunt aproape 40 de pensiuni.

Diana Speretoiu Like

Când mă întreabă cineva de unde sunt, îmi place să răspund mereu: De acasă de la Brâncuși! Sunt Diana Speretoiu. Din Gorj. Aduc în prim plan tot ce e mai frumos, dar și ce e nedrept, ne revoltă, ne șochează.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Un nou drum turistic capătă contur. Va face legătura între judeţele Gorj şi Hunedoara