Antena Meniu Search
x

Nou obiectiv turistic, pe harta României. Memorialul Sighet a fost inclus în Patrimoniul European

Un nou obiectiv turistic va atrage străinii pe meleagurile româneşti! Şi asta pentru că Memorialul din Sighetu Marmaţiei a fost inclus în Patrimoniul European.

Vezi și

Un nou obiectiv turistic va atrage străinii pe meleagurile româneşti! Şi asta pentru că Memorialul din Sighetu Marmaţiei a fost inclus în Patrimoniul European. Acest lucru nu îi va aduce fonduri de întreţinere sau de altă natură, însă Memorialul va fi promovat în întreaga lume. Iar acest lucru este un beneficiu pe termen lung.

Memorialul Sighet este primul loc din România care intră în reţeaua de situri reprezentative pentru istoria Europei.

Iar anul acesta, la un sfert de veac de la proiect, în luna februarie, Comisia Europeană va desemna în mod oficial Memorialul Sighet, ca fiind primul sit românesc care primeşte Marca Patrimoniului European, în Bulgaria. 

Petru Măran, directorul centrului de informare turistică:

Considerăm că promovarea care se face pentru Memorialul Victimelor Comunismului o să atragă şi mai mulţi vizitatori şi acest obiectiv va fi reprezentativ în continuare pentru oraşul nostru şi pentru Maramureş.

După selecţia făcută anul trecut, acum, în total sunt 38 de situri din 18 state europene care deţin Marca Patrimoniului European.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Nou obiectiv turistic, pe harta României. Memorialul Sighet a fost inclus în Patrimoniul European