Antena Meniu Search
x

Un poliţist din Botoşani şi-a văzut maşina în flăcări, după ce a făcut dosar penal unui şofer prins băut la volan

Maşina unui poliţist din Botoşani a fost incendiată în urmă cu trei zile, la Darabani. Potrivit reprezentanţilor Sindicatului Europol, atacul ar fi avut loc după ce agentul a "îndrăznit" să-i întocmească un dosar penal unui şofer pe care l-a prins conducând o maşină sub influenţa alcoolului.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 06.12.2020, 14:28

Mașina unui polițist din Botoșani, incendiată pentru că a întocmit un dosar penal
Un poliţist din Botoşani şi-a văzut maşina în flăcări, după ce i-a făcut dosar penal unui şofer prins băut la volan - Facebook / Sindicatul Europol
  • Sindicatul Europol reclamă lipsa unor măsuri de protecţie, în cazul unui poliţist din Botoşani.
  • Maşina agentului a fost incendiată, după ce a întocmit un dosar penal.

Mai mult, sindicalişti spun că polițistul a primit și amenințări cu moartea.

„Acestea sunt consecințele pe care le suportă polițiștii care își fac treaba. Este realitatea dureroasă din județul Botosani, unde în data de 3 decembrie, colegul nostru din cadrul Poliției Orașului Darabani a fost amenințat cu moartea pentru că a "îndrăznit" să-i întocmească un dosar penal unui bărbat pe care l-a prins conducând un autoturism sub influența alcoolului.

În următoarea seară, în timp ce se afla în locuință alături de familie, colegul nostru a fost alarmat de strigătele vecinilor, iar când a ieșit și-a văzut autoturismul în flăcări”, au povestit pe Facebook reprezentanții Europol.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, sindicaliștii îi acuză pe șefii Poliției din Botoșani, care nu i-au asigurat protecția polițistului amenințat cu moartea.

„Deși pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar o astfel de faptă nu poate fi încadrată altfel decât ca ultraj, conducerea IPJ Botoșani nu a dispus măsuri de protecție pentru polițist și familia acestuia, cercetările efectuându-se doar pentru banala infracțiune de distrugere față de autori necunoscuți. Vom interveni punctual pentru a ne asigura că polițistul va fi despăgubit pentru aceste daune și pentru schimbarea încadrării juridice a faptei, din „distrugere” în „ultraj”, în condițiile în care avem suficiente elemente de cauzalitate care să asocieze incendierea cu calitatea de polițist”, au conchis cei de la Europol.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Un poliţist din Botoşani şi-a văzut maşina în flăcări, după ce a făcut dosar penal unui şofer prins băut la volan