Antena Meniu Search
x

Video Un poliţist din Ploieşti a jefuit de două ori aceeaşi casă. Complicele său, un fost agent de la Operaţiuni Speciale

Lupii paznici la oi în Ploieşti. Un poliţist de la investigaţii criminale şi cumnatul său, fost poliţist la Direcţia de Operaţiuni Speciale, au trecut de partea cealaltă a legii. Sunt cercetaţi pentru furt din locuinţe, asta după ce au spart casa unui bărbat de două ori la rând. Tâlharii în uniformă au furat 3.000 de lei şi au devastat locuinţa. 

Cristina Filip
de Cristina Filip

la 02.06.2023, 19:35

Vezi și

Cel puţin două spargeri în trei luni: e "performanţa" unui poliţist prahovean care a uitat de jurământ şi a luat-o pe urmele tâlharilor pe care-i ducea chiar el în cătuşe spre arest. 

Doi poliţişti, spărgători de case

"Pe 4 ianuarie agentul de la investigaţii criminale a dat prima spargere în casa unui bărbat din Ploieşti. A plecat cu 3.000 de lei. Pe 3 martie, s-a întors în aceeaşi locuinţă unde a intrat prin efracţie. De data aceasta n-a mai luat nimic de valoare, dar a lăsat dezastru în urma lui", spune Cristina Filip, reporter Observator.

Alexandru Constantin n-a acţionat singur. Complice i-ar fi fost chiar cumnatul său, fost poliţist la Direcţia de Operaţiuni Speciale. Altfel spus, expert în filaj. Momentan este doar suspect în dosar. Păgubitul a depus plângere abia a doua oară când şi-a găsit casa întoarsă pe dos. După trei luni de investigaţii, poliţistul a fost ridicat de acasă. 

Pe acelaşi subiect

"Potrivit unor surse, agentul era de mult în vizorul colegilor de la Control Intern. În urmă cu o săptămână, s-a trezit cu mascaţii la uşă. După ce i-au percheziţionat locuinţa, poliţiştii l-au reţinut 24 de ore. Şi deşi Parchetul a cerut arestarea preventivă, judecătorii din Ploieşti l-au plasat în arest la domiciliu", adaugă Cristina Filip, reporter Observator.

Ce pedeapsă riscă poliţistul

"Inspectoratul de Poliție Județean Prahova se delimitează de astfel de comportamente care nu fac cinste instituției și pune în aplicare prevederile legale în materie disciplinară", a declarat Mihaela Florescu, IPJ Prahova. Poliţistul a fost pus la dispoziţie pe toată durata cercetărilor. Dacă va fi găsit vinovat, poliţistul-spărgător riscă până la 7 ani de închisoare pentru furt prin efracţie cu circumstanţe agravante. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un poliţist din Ploieşti a jefuit de două ori aceeaşi casă. Complicele său, un fost agent de la Operaţiuni Speciale