Antena Meniu Search
x

Foto Un preot din Satu Mare explică cum se poate face botezul fără a risca viața bebelușului, cu respectarea canoanelor Bisericii

Preotul Gabriel Chereji, de la Parohia Ortodoxă Cuța din Satu Mare, a explicat într-o postare pe Facebook că botezul unui copil se poate face și fără a-l scufunda cu gura și nasul în cristelniță. "Cred din toată inima că prin această practică împlinim Canoanele Bisericii noastre, voia lui Dumnezeu, dar și bucuria părinților să fie deplină", a scris părintele.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 01.02.2021, 17:33

Preotul Gabriel Chereji
Părintele Gabriel Chereji, în timpul unui botez - Parohia Ortodoxă Cuța via Facebook
  • Postarea preotului, în contextul în care un bebeluș a ajuns la Terapie Intensivă după un botez oficiat în Suceava, iar ulterior a murit la spital

"Sfânta Taină a Botezului este noua haină luminoasă a omului pe care Hristos ne-o dăruiește pentru ca să putem moștenii Împărăția lui Dumnezeu.

Botezul trebuie să fie cel mai fericit moment al familiei. Și NU putem să le transformăm părinților ziua în cel mai mare coșmar, numai că noi suntem slujitori ai lui Dumnezeu și împlinim la sânge canoanele Sfinților Părinți. DA! Este adevărat! Că trebuie să botezăm prin întreita afundare, dar putem să protejăm gura și nasul bebelușului. Putem să prindem copilașul din partea din spate, îl afundăm cu întreg corpul, dar nu afundăm în apă gura și nasul. Cred din toată inima, că prin această practică împlinim Canoanele Bisericii noastre, voia lui Dumnezeu, dar și bucuria părinților să fie deplină. Nădăjduiesc în mila lui Dumnezeu să nu mai avem astfel de momente dureroase din pricina Tainei Botezului, ci acest moment să fie cea mai frumoasă sărbătoare a familiei", a fost de părere preotul Gabriel Chereji.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Bebeluș mort după ce a fost scufundat în cristelniță, la un botez din Suceava. S-a deschis o anchetă

Vestea că un bebeluș a murit la spital după ce a fost scufundat în cristelniță, în timpul botezului, a venit ca un trăsnet.

Situația este una de-a dreptul dramatică, iar autoritățile urmează să elucideze toate circumstanțele care au dus la tragedie.

Bunica bebelușului a fost cea care a dat alarma, după ce a observat că micuțul nu avea pielea rozalie, așa cum ar fi trebuit, și nici nu respira bine. S-a întâmplat la doar câteva minute după scufundarea tradițională în cristelniță, în timpul botezului.

Medicul SMURD care a intervenit la caz, doctor Ionuț Bârsan, a declarat în exclusivitate pentru Observator că echipajul de urgență a ajuns la biserică în maxim trei minute de la apelul făcut la 112 și a început ventilația pe loc.

"În general, bebelușii fac stop respirator și abia apoi stop cardiac. După ventilație a început încet încet să respire, l-am intubat. Foarte multă apă am aspirat pe sonda de intubație, lichid aerat, rozaliu", a declarat medicul Ionuț Bârsan.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un preot din Satu Mare explică cum se poate face botezul fără a risca viața bebelușului, cu respectarea canoanelor Bisericii