Antena Meniu Search
x

Foto Un cercetător a furat un medicament scump împotriva cancerului, dintr-un laborator AstraZeneca, ca să-și salveze mama

Un cercetător britanic a furat un medicament în valoare de 50.000 de lire sterline, dintr-un laborator Astrazeneca, pentru a-și trata mama aflată pe moarte. Conor Quinn, care a lucrat ca biotehnolog la Oxford BioMedica, a luat acasă un flacon care conținea un medicament folosit în terapia împotriva cancerului pe 13 iunie 2019. Joi a fost pronunțată sentința în cazul său.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.07.2021, 15:50

Un cercetător a furat un medicament scump împotriva cancerului, dintr-un laborator AstraZeneca, ca să-și salveze mama
Un cercetător a furat un medicament scump împotriva cancerului, dintr-un laborator AstraZeneca, ca să-și salveze mama - oxfordmail.co.uk

Furtul - care a fost observat de un coleg - a avut loc în timp ce Quinn, în vârstă de 32 de ani, ambala lichidul în sticle de 500 ml.

Flaconul cu medicament a fost distrus

Ulterior, el a distrus produsul după ce și-a dat seama că medicamentul care tratează cancerul se va strica dacă nu este păstrat la minus 80 de grade, potrivit declarațiilor făcute în instanță.

Camerele de la laborator l-au surprins furând flaconul, deși știa că va deveni inutil în 48 de ore, cu excepția cazului în care este înghețat la temperatura necesară.

Pe acelaşi subiect

Quinn a negat inițial fapta sa, însă a recunoscut totul într-un interogatoriu. El le-a spus anchetatorilor că nu are idee de ce a furat flaconul. Apoi s-a apărat în instanță spunând că medicamentul, descris ca „vector viral”, ar putea ajuta la vindecarea mamei sale.

Omul de știință a furat medicamentul ca să-și trateze mama aflată pe moarte

Avocatul apărării, Peter De Feu, a declarat că mama lui Quinn se află suferă de cancer terminal și acest lucru l-a tulburat extrem de mult pe omul de știință. 

"Acest inculpat a fost extrem de îngrijorat. Medicamenul are o valoare de 50.000 de lire sterline, dar costul pentru companie și ceea ce el a câștigat de pe urma faptei sale ... e zero. (...) De doi ani asta i-a atârnat acest lucru deasupra capului. Și-a pierdut locul de muncă, reputația și și-a pierdut încrederea”, a mai spus avocatul tânărului, potrivit The Telegraph.

Quinn și-a început slujba la Oxford BioMedica în noiembrie 2015 și a fost promovat de la biotehnolog la biotehnolog senior după doi ani și jumătate la locul de muncă. Responsabilitățile sale includeau coordonarea echipelor de operatori în fabricarea produselor și asigurarea respectării procesului.

A părăsit compania în iulie 2019, la o lună după furt.

Ce pedeapsă a primit bărbatul acuzat de furt

Quinn, care a pledat vinovat pentru furt, a primit o pedeapsă de 12 luni, cu suspendare pe o durată de doi ani, și a fost obligat să plătească 425 de lire sterline, în plus față de 200 de ore de muncă neremunerate.

Oxford BioMedica a refuzat să comenteze când a fost abordat de The Telegraph.

În septembrie, compania farmaceutică a semnat un acord de 18 luni cu AstraZeneca pentru fabricarea vaccinului împotriva coronavirusului în laboratorul său din Oxford.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi cumpărat produse aproape de expirare, la preţ mai mic?

Observator » Stiri externe » Un cercetător a furat un medicament scump împotriva cancerului, dintr-un laborator AstraZeneca, ca să-și salveze mama