Antena Meniu Search
x
LIVE

Video Un sat din Argeş e terorizat de urşi. Localnicii cer ca animalul să fie împuşcat după ce a omorât un cal

Terorizaţi de urşi, locuitorii unui sat din Argeş, cer ca autorităţile să facă ceva pentru a-i proteja de animalele sălbatice. În urmă cu două nopţi un cal a fost muşcat de un urs şi târât prin jumătate de sat. Pădurarii nu pot interveni şi nu pot împuşca ursul pentru că satul nu este zonă intravilană, iar cele mai multe case sunt ridicate fără autorizaţie.

De Redactia Observator la 10.08.2021, 08:51
Vezi și

Calul atacat de urs a agonizat ore bune până când autorităţile locale au găsit o asociaţie care să îl eutanasieze. "La ecvine nu am văzut niciodată asemenea răni. Leziunile sunt, din păcate, aducătoare de moarte. Singura soluţie pentru el este eutanasia", a declarat Maria Popescu, medic veterinar. Localnicii sunt îngroziți. Nu ştiu cum să-şi mai ascundă animalele şi se tem că, la un moment dat, urşii vor intra peste ei în case.

Ursul era unul dintre exemplarele monitorizate, spun sătenii. Autorităţile locale susţin că în zona Bughea de Jos au fost relocaţi urşi din Hunedoara, care s-au apropiat tot mai mult de sate. Atacul din urmă cu două nopţi este printre cele mai violente, iar autorităţile nu au soluţii. "Am văzut în ordonanţa dată de domnul ministru că îi putem împuşca ursul, nu noi, cine are dreptul, în intravilan. Păi acest cătun este în extravilanul comunei şi atunci dacă ursul atacă aici noi nu putem să intervenim?", a declarat Bogdan Oancea, viceprimarul comunei Burghea de Jos.

Azi-noapte un RO-ALERT a fost emis în aceeaşi zonă. Ursul a ajuns din nou în apropierea caselor şi a făcut mai multe pagube. Localnicii cer ca ursul să fie împuşcat, dar acesta este protejat de lege.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » Un sat din Argeş e terorizat de urşi. Localnicii cer ca animalul să fie împuşcat după ce a omorât un cal