Antena Meniu Search
x

Video Un simbol al litoralului distrus de patronul unui complex turistic. Monumentul vechi de peste 50 ani, făcut una cu pământul pentru că bloca priveliştea

Un alt simbol al litoralului a fost făcut una cu nisipul. S-a întâmplat în Costinești; acolo unde o sculptură realizată în urmă cu cinci decenii a fost demolată peste noapte. Autorităţile locale spun că patronul unui complex turistic ar fi pus la cale totul pentru că opera de artă îi bloca priveliștea. Omul de afaceri neagă totul, însă polițiștii au deschis un dosar penal pentru distrugere.

de Redactia Observator

la 17.02.2024, 19:17

Vezi și

De 50 de ani monumentul "Păsări" este un simbol al staţiunii Costineşti. Peste noapte însă scultpura s a transformat într un morman de pietre. "Acest monument face parte din identitatea stațiunii Costinești, ca și multe altele, de altfel. Suntem revoltați că astfel de atrocități se desfășoară pe raza comunei noastre. Localnicii au trecut pe aici și au văzut și identificat această tristețe", a declarat Mugurel Călin, consilier local. Alertate de localnici, autorităţile locale au inceput anchetele. Sculptura se află pe terenul Biroului de Turism pentru Tineret, lângă complexul turistic Vraja Mării.

Reacţia patronului, care nu e nici măcar proprietarul terenului

"Am depus plângere penală pentru distrugere. Este terenul nostru și monumentul nostru. O să luăm toate căile posibile să rezolvăm această problemă, că nu putem să o lăsăm așa. Este o bucățică mică unde este sculptura și terenul acela ar fi al nostru", a declarat Alexandru Bolintineanu, director BTT. "Noi ne-am făcut datoria, am dat o amendă de 10.000 de lei celui care a demolat această lucrare. ar el nu este proprietar pe teren", a declarat Dumitru Jeanu, primar Costinești.

Potrivit unor surse Observator, monumentul obtura privelistea de la terasa din apropiere. Omul de afaceri care detine complexul suţine că stie ce s-a intamplat dar spune că monumentul a căzut! "A căzut monumentul... Nu știu de unde ați tras concluzia că din partea mea. Dânșii au venit, au constatat, mai departe nu știu ce s-a întâmplat... Eu am fost plecat, doar ce m-am întors. Am constatat despre ce e vorba, mai încolo să facă fiecare ce dorește, o zi bună și numai bine!", a declarat Iancu Papazicu, manager hotel.

"Proiectul modernist a cuprins opere realizate din beton, un beton aparent...Arhitecții în acea vreme se gândeau că dacă lucrările sunt aproape de malul mării, materialele din care ele urmează să fie realizate trebuie să suporte climatul țărmului Mării Negre...Așadar să fie rezistente în timp", a declarat Ioana Ciocan, curator. Sculptura a rezistat timpului, dar nu si intereselor locale. Polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere și fac cercetări pentru a afla cine si de ce a dărâmat monumentul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Un simbol al litoralului distrus de patronul unui complex turistic. Monumentul vechi de peste 50 ani, făcut una cu pământul pentru că bloca priveliştea