Antena Meniu Search
x

Video Un simplu apel la numerele străine care sună și închid ne poate costa 50 de euro. Banii nu mai pot fi recuperați

”Alo, ai luat ţeapă!” Aşa ar trebui să sune apelurile pe care mulţi dintre noi le primim de la numere necunoscute de pe alte continente. Dacă nu ştiţi pe nimeni în Sri Lanka sau Botswana, nu sunaţi înapoi! Pentru câteva minute, veţi plăti chiar şi 50 de euro în plus pe factură.

de Bogdan Ocnaru

la 10.08.2021, 20:51

Vezi și

Sună scurt şi închid. Nu, nu este o greşeală. De obicei, aceste apeluri sunt generate aleatoriu de un program. Iar escrocii mizează pe curiozitate noastră şi aşteaptă răbdători să fie sunaţi înapoi ca să vă ia banii.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cele mai multe apeluri vin din Sri Lanka, Botswana, Guineea, Guyana sau Nepal. Chiar şi şeful Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii a avut un apel ratat săptămâna trecută.

O ”conversaţie” de câteva minute ne poate costa şi 50 de euro

Pe acelaşi subiect

Numerele necunoscute cu multe cifre sunt suprataxate. Scopul şarlatanilor este să vă ţină cât mai mult la telefon. O conversaţie de câteva minute ne poate costa şi 50 de euro.

Cristin Popa, director executiv monitorizare şi control: ”Pe lângă numărul cu suprataxă este şi costul de apel într-o ţară în care nu avem roaming ca în Europa”.

Pentru a nu fi buni de plată, nu sunaţi înapoi. Recomandarea este să apelaţi operatorul de telefonie mobilă şi poliţia. Deoarece România nu are parteneriate cu ţările africane, nu vă puteţi recupera banii. Dar puteţi ajuta la limitarea şi blocarea acestor apeluri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un simplu apel la numerele străine care sună și închid ne poate costa 50 de euro. Banii nu mai pot fi recuperați