Antena Meniu Search
x

Un șofer a găsit pe bancheta din spate a taxiului un portofel cu aproape 2.000€. Costel nu a stat pe gânduri și a predat banii poliției

Costel, un șofer de taxi din Focșani, a găsit pe bancheta din spate a mașinii un portofel cu suma de aproape 2.000 de euro. Bărbatul nu a stat pe gânduri și a predat banii poliției care au reușit să o identifice pe proprietara lor. 

de Redactia Observator

la 02.10.2021, 17:40

Imagine ilustrativă
Imagine ilustrativă - Mediafax Foto / Andreea Alexandru

Un șofer de taxi din Focșani a găsit un portofel cu aproape de 2.000 de euro pe bancheta din spate a mașinii. Bărbatul s-a dus cu banii direct la poliție, iar oamenii legii au reușit să o identifice pe proprietara lor. 

"În calitate de cetățeni cinstiți, atunci când găsiți un bun, țineți cont de prevederile Codului Penal, care, la art.243 stabilește: (1) Fapta de a nu preda în termen de 10 zile un bun găsit autorităților sau celui care l-a pierdut sau de a dispune de acel bun ca de al său se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.

(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează  și însușirea pe nedrept a unui bun mobil ce aparține altuia, ajuns din eroare sau în mod fortuit în posesia făptuitorului, sau nepredarea acestuia în termen de 10 zile din momentul în care a cunoscut că bunul nu îi aparține.

În speranța că, la întrebarea "Ce-am găsit să fie-al meu?" veți răspunde categoric -  NU, vă sfătuim, totodată,  să manifestați mare atenție la bunurile personale iar pe cele găsite, să le predați celei mai apropiate unități de poliție, pentru a ajunge la proprietar.

Felicitări, domnule Costel! Cinstea cântărește mai mult decât banul”, a transmis Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea, potrivit publicației Ziarul de Vrancea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Un șofer a găsit pe bancheta din spate a taxiului un portofel cu aproape 2.000€. Costel nu a stat pe gânduri și a predat banii poliției