Antena Meniu Search
x

Video Un şofer a încercat să fenteze coloana la graniţa cu Bulgaria. "Ia-o înapoi! Crezi că noi stăm de proşti aici?!"

Românii care s-au întors astăzi din minivacanţa de Rusalii petrecută pe litoral au avut parte de o surpriză plăcută. Au circulat pe Autostrada Soarelui ca într-o zi normală: fără nervi şi ore pierdute în trafic, bară la bară. Poliţiştii au luat măsuri de precauţie pentru ca ambuteiajele de zilele trecute să rămâne istorie. 

Cosmina Balint
de Cosmina Balint

la 05.06.2023, 19:26

Vezi și

Ambuteiajele au blocat aseară Autostrada Soarelui între Cernavodă şi Feteşti. Maşinile au format cozi lungi de peste 20 de kilometri, din cauza lucrărilor de la podul de la Feteşti, de peste braţul Borcea. Turiştii care se întorceau de la Constanţa la Bucureşti au făcut pe drum de două ori mai mult decât de obicei.

  • Reporter: Cât aţi făcut până aici?
  • Femeie: Vreo două ore 
  • Reporter: Şi cât mai trageţi speranţă că faceţi?
  • Femeie: Ne scrie încă două ore jumătate. Venim de la distraţie aşa că... Nu mai plătim taxă, dar stăm în trafic. 
  • Reporter: Compensează 13 lei cu trei, patru ore?
  • Femeie: Nu compensează, dar facem haz de necaz.

De teamă că situaţia se va repeta astăzi, când zeci de mii de turişti au plecat de pe litoral spre casă, poliţiştii au făcut un plan serios. "Am fost în vacanţă la mare. Chiar dacă e aglomeraţie în trafic, s-a circulat foarte, foarte bine", spune un şofer. 

Mii de maşini au traversat Autostrada Soarelui. Ca să nu se creeze ambuteiaje, pe sensul opus, traficul dinspre Capitală spre litoral a fost oprit din oră în oră în apropiere de podul de la Feteşti unde sunt lucrări de modernizare. "Şoferii care merg către Constanţa trebuie să se înarmeze cu răbdare. Asta pentru că trebuie să aştepte 30 de minute, ca cei care merg către Capitală să poată circula pe două benzi de mers", transmite Cosmina Balint, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Drumul spre casă după minivacanţa de Rusalii

Când coloana de maşini care aştepta să treacă podul devenea prea mare, poliţiştii deviau vehiculele care veneau de la Bucureşti pe drumul vechi spre mare, în dreptul localităţii Drajna. "Pe sensul celălalt ar fi trebuit să fie mai multă lume, că pleacă de la mare. Aici nu mă aşteptam", mărturiseşte un şofer. "Au zis că în vreo 20 de minute o să plecăm. Trebuie să aşteptăm până trec cei din faţă. Cei care vin, vin pe sensul nostru", spune altcineva. 

"La kilometrul 105 poliţiştii au luat măsura devierii traficului, astfel încât cei care se întorc de pe litoral să ajungă mai repede acasă. Măsura luată de poliţişti a avut efect, neexistând o coloană formată de către cei care se deplasează de la mare spre Capitală", a declarat Octavian Dan, purtător de cuvânt IGPR.

Un şofer a încercat să fenteze coloana la graniţa cu Bulgaria

Poliţiştii au profitat de ocazie şi au făcut controale inopinante în trafic. Doi şoferi au fost prinşi la volan drogaţi cu marijuana, un altul cu cocaină şi alţi trei - băuţi. Patru dintre cei şase s-au ales cu dosar penal. Pe unde au mers astăzi, românii au dat de aglomeraţie.

Cei care se întorceau din Turcia au așteptat ore întregi la graniţa cu Bulgaria. Un şofer care a încercat să fenteze coloana a provocat scandal: "Du-te şi ia-o înapoi! Păi tu crezi că noi stăm de proşti aici!"

Surprinzător, la vama Ruse - Gurgiu, traficul a fost mult mai lejer decât la plecarea în minivacanţa de Rusalii. Atunci, românii care intrau în Bulgaria au aşteptat cu orele să treacă graniţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Un şofer a încercat să fenteze coloana la graniţa cu Bulgaria. "Ia-o înapoi! Crezi că noi stăm de proşti aici?!"