Antena Meniu Search
x

Foto Un tânăr de 17 ani a rămas fără un picior, după un accident la fotbal. Denis şi-a tăiat artera femurală când a vrut să sară un gard şi are nevoie urgentă de sânge

Destin tragic pentru un adolescent de 17 ani din Buzău. Tânărului i-a fost amputat piciorul după ce a sărit un gard, iar o bucată de fier beton i-a străpuns şi secţionat artera femurală. Familia lui este distrusă și cere acum ajutorul oamenilor, pentru a dona sânge. 

de Redactia Observator

la 17.06.2023, 15:43

Un tânăr de 17 ani a rămas fără un picior, după un accident la fotbal. Denis şi-a tăiat artera femurală când a vrut să sară un gard şi are nevoie urgentă de sânge
Un tânăr de 17 ani a rămas fără un picior, după un accident la fotbal. Denis şi-a tăiat artera femurală când a vrut să sară un gard şi are nevoie urgentă de sânge - Facebook

Denis, un tânăr de 17 ani din comuna Cochirleanca, judeţul Buzău, se juca fotbal cu mai mulți copii pe o uliță din sat. La un moment dat, mingea a ajuns în curtea școlii, așa că băiatul a încercat să o recupereze. Nu știa însă că un gest inofensiv avea să-l coste atât de multe. Denis a încercat să sară gardul școlii pentru a putea lua mingea și a-și continua jocul, moment în care o bucată de fier beton i-a străpuns piciorul secţionându-I artera femurală şi vena iliacă, potrivit News.ro.

Primul ajutor i-a fost acordat de Elena Putinică o asistentă de la UPU care locuieşte în zonă şi pe care copii au chemat-o când băiaru de 17 ani a leşinat din pricina cantităţii mari de sânge pierdut.

Medicii i-au amputat piciorul iar băiatul este încă în stare critică

O ambulanţă l-a preluat ulterior şi l-a transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău unde medicii l-au băgat pe transfuzii, fiind transferat apoi la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală. Adolescentului i-a fost amputat piciorul, iar starea sa este în continuare critică el având nevoie de cât mai mult sânge pentru a putea trăi.

Astfel, familia şi prietenii s-au mobilizat şi au lansat zeci de apeluri pe reţelele de socializare în care fac apel la cei care îl pot ajuta pe Denis să doneze sânge însă şi cei care au răspuns apelului s-au lovit de faptul că centrele de transfuzii sunt închise  pe perioada week-end-ului.

„Verisorul meu, Denis Gabriel Porumb, are nevoie de donatori de sânge pentru transfuzii. A suferit un accident şi este acum la Spitatul Floreasca din Bucureşti. Va rugam din suflet, pentru cine doreşte sa meargă la orice centru de donare sa doneze sange pentru el. Important sa specificaţi numele lui şi spitalul unde este internat. Va rog din suflet, sa distribuiţi masiv acest mesaj. Din ce am înţeles la Buzău, abia luni dimineaţa au deschis la centrul de donare. Va mulţumim!”, este mesajul postat pe pagina de Facebook de către verişoara lui Denis.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Un tânăr de 17 ani a rămas fără un picior, după un accident la fotbal. Denis şi-a tăiat artera femurală când a vrut să sară un gard şi are nevoie urgentă de sânge