Antena Meniu Search
x

Un tânăr din Iaşi care a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, transferat la Viena cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române

Un pacient din judeţul Iași, în vârstă de 26 de ani a fost transferat joi dimineaţă, la Viena, cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române. Tânărul a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, în urma unei explozii de butelii. 

de Cristina Dimulescu

la 09.06.2022, 11:13

Zbor umanitar al Forţelor Aeriene pentru transportarea unui pacient cu arsuri
Zbor umanitar al Forţelor Aeriene pentru transportarea unui pacient cu arsuri

Tânărul este din localitatea Osoi, judeţul Iaşi. El a fost internat la Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Spiridon”, pe secţia ATI, după ce a suferit arsuri pe faţă, torace anterior, membre superioare şi căi aeriene, în urma unei explozii de butelii. 

Pentru că starea lui era una foarte gravă, iar medicii din Iaşi nu îl pot trata acolo, s-a decis transferul la o clinică din Viena. 

Transferul pacientului s-a făcut cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române

O aeronavă C-27 J Spartan a Forțelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat joi dimineaţă, din Baza 90 Transport Aerian Otopeni, pentru a efectua o misiune de transport umanitar pe ruta Otopeni – Iași – Viena, a pacientului ars.

Echipa medicală care îl monitorizează pe tânăr pe timpul zborului este formată din specialiști ai Spitalului Clinic de Urgență București și ai Bazei 90 Transport Aerian.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Un tânăr din Iaşi care a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului, transferat la Viena cu o aeronavă a Forțelor Aeriene Române