Antena Meniu Search
x

Un tată a sunat disperat la 112 din Olanda să anunţe că fiica lui îşi va lua viaţa în România. Un detaliu dintr-o poză a dezvăluit locaţia fetei

Apel neobişnuit la 112. Un bărbat din Olanda a sunat la serviciile de urgenţă româneşti să anunţe că fiica lui ar urma să se sinucidă. Tatăl îngrijorat nu ştia limba română iar în intervenţie au fost implicaţi operatori din România, Olanda şi Moldova. Un detaliu dintr-o fotografie a scos la iveală locaţia tinerei care era necunoscută.

de Redactia Observator

la 14.09.2023, 10:54

Un tată a sunat disperat la 112 din Olanda să anunţe că fiica lui îşi va lua viaţa în România
Un tată a sunat disperat la 112 din Olanda să anunţe că fiica lui îşi va lua viaţa în România - Shutterstock

Un operator STS al Serviciului de urgență 112 a preluat un apel transferat de la 112 Olanda.

„Un tată cere ajutor pentru fiica sa. Bărbatul care nu știe decât poloneză, rusă sau ucraineană, comunică în câteva cuvinte pe care le cunoaște în engleză, că fiica sa se află în România și crede că e în primejdie”, transmite STS, conform Mediafax.

Cum au reuşit operatorii români să se înţeleagă cu bărbatul

Pe fir au intrat și operatorii 112 din Republica Moldova, care au ajutat la traduce și care au înțeles că fiica bărbatului a trimis imagini care sugerau că aceasta vrea să își ia viața.

Pe acelaşi subiect

„Nu se cunoștea însă adresa exactă la care se află. În încercarea de a o localiza, operatorul 112 de la București cere mai multe detalii, cu intenția de a coopera cu Poliția pentru a o găsi în siguranță. Experiența operatorului: descoperă într-una dintre fotografiile trimise o adresă din județul Suceava”, arată reprezentanții STS.

Fata a fost salvată de poliţişti

O echipă a fost trimisă la fața locului, iar fata a fost găsită și salvată.

„Deși o comunitate globală, în momente de vulnerabilitate, granițele și barierele lingvistice pot fi depășite mai ales când e nevoie de ajutor pentru cei aflați în primejdi”, arată STS.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Un tată a sunat disperat la 112 din Olanda să anunţe că fiica lui îşi va lua viaţa în România. Un detaliu dintr-o poză a dezvăluit locaţia fetei