Antena Meniu Search
x

Video Un timişorean a dat statul în judecată şi a câştigat: Măsura închiderii sălilor de sport, abuzivă

Închiderea completă a sălilor de sport a fost o măsură abuzivă a Guvernului. Este decizia obţinută în instanţă de un timișorean a cărui afacere a stat închisă multe luni din cauza restricțiilor. Decizia este definitivă și aparține Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 30.10.2021, 09:05

Vezi și

Timişoreanul vrea să ceară despăgubiri pentru pierderile înregistrate în perioada în care sălile sale de sport au avut activitatea întreruptă. Total: sfârşitul anului trecut şi prima parte a acestui an.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dat o decizie definitivă la şase luni de la iniţierea acțiunii in instanță. Au fost cerute inclusiv acte de la Ministerul Sănătăţii şi de la Direcţia de Sănătate Publică pentru a demonstra dacă au fost focare de Covid-19  în astfel de spaţii în care se practică activităţi fizice. Şi nu au fost.

Măsura închiderii sălilor de sport, abuzivă

Avocaţii au arătat că Hotărârea de Guvern care prevedea  întreruperea activităţii sălilor de sport a fost una nelegală şi se creează şi precedentul de care pot profita acum şi ceilalţi operatori din industrie, care pot cere statului despăgubiri pentru pierderile suferite în perioada în care au fost închişi. 

Mai mult, repretzentanţii sălilor de sport s-au organizat şi într-o asociaţie, iar în perioada următoare vor face un plan de compensaţii pe care vor să îl depună la Guvern. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Un timişorean a dat statul în judecată şi a câştigat: Măsura închiderii sălilor de sport, abuzivă