Antena Meniu Search
x

Video Un tren încărcat cu tehnică militară a deraiat în Braşov. Un banal lanţ a provocat accidentul

Devine o aventură din filme de groază circulaţia pe calea ferată din România. La nicio săptămână de când un tren de călători a intrat în unul de marfă în Teleorman, a mai deraiat o garnitură. De data asta, în Braşov, unul încărcat cu tehnică militară care trebuia să ajungă la un exerciţiu. Totul s-a întâmplat după ce un lanț de pe garnitură a agățat o șină metalică, abandonată pe calea de rulare. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 18.03.2023, 07:18

Vezi și

Era ora 20.30, la ieșire din Halta Beia, când penultimul vagon al trenului cu tehnică militară auto a deraiat, de la al doilea boghiu, cu aproximativ 12 cm. Doi tineri aflaţi în zonă au filmat fix momentul în care s-a întâmplat. Potrivit martorilor, totul a început în acest loc. Un lanţ cu care era legat un transportor s-ar fi desprins şi ar fi lovit şina chiar în dreptul roţilor. Garnitura s-a oprit la aproximativ 150 de metri în spatele meu.

Lanțul, similar cu cele folosite la fixarea blindatelor pe vagoane, ar fi căzut de pe platforma celui de-al nouălea vagon. Al zecelea a deraiat.

Discuţie reporter - mecanic 2:

  • Reporter: Dumneavoastră sunteţi mecanicul?
  • Mecanic 2: Nu, sunt mecanic ajutor. Cum ce viteză aveam? 28, 27, viteza corespunzătoare.
  • Reporter: Ce-aţi făcut după accident?
  • Mecanic 2: S-a frânat trenul şi după aia am mers pe lângă el.
  • Reporter: E grav ce s-a întâmplat, din punctul dumneavoastră de vedere?
  • Mecanic 2: Nu, nu.

Între stațiile Cața și Beia s-a circulat o perioadă pe un singur fir. O bucată de şină aflată chiar pe mijlocul căii ferate a fost agăţată, îndoită şi chiar călcată de garnitura militară. Garnitura cu 11 vagoane era încărcată cu trei camioane militare şi 10 transportoare blindate.

Potrivit indicativelor, transportoarele sunt ale Batalionului 341 Infanterie "Rechinii Albi", de la Topraisar, din județul Constanța. Până pe 20 martie, infanteriștii din Constanța sunt în poligonul Cincu, unde se pregătesc pentru o misiune de menținere a securității.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Un tren încărcat cu tehnică militară a deraiat în Braşov. Un banal lanţ a provocat accidentul