Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Un tren Cluj-Budapesta a deraiat în apropierea gării Keleti din capitala Ungariei. Peste 100 de călători se aflau în vagoane

Cinci vagoane ale unui tren InterCity care circula pe ruta Cluj-Napoca - Budapesta au deraiat seara trecută, în apropierea gării Keleti din capitala Ungariei. Circulaţia trenurilor a fost dată peste cap, dar din fericire, nu a fost nimeni rănit. Peste 100 de călători se aflau în tren. 

de Alex Prunean

la 26.08.2024 , 13:31

Trenul InterCity care face legătura între Cluj-Napoca și Budapesta trebuia să ajungă în gara Keleti din capitala Ungariei aseară, în jurul orei 19. Numai că înainte de a ajunge la destinație la nici un km de gară, cinci vagoane ale garniturii au deraiat din motive necunoscute încă. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. Martorii au povestit pentru presa maghiară că un alt tren care circula pe o linie alăturată și pe care au ajuns vagoanele deraiate a reușit să oprească la timp.

Întârzieri uriașe ale trenurilor

Incidentul a provocat întârzieri uriașe în gara Keleti. Garnitura deraiată aparține Companiei Maghiare de Transport, iar presa din Ungaria relatează că vagoanele sunt extrem de vechi, de peste 50 de ani, nefiind dotate nici măcar cu aer condiționat. Incidentul e cercetat de autorități pentru a se afla motivul deraierii, deși se vorbește deja de o presupusă eroare umană. Mai exact, incidentul s-ar fi produs deasupra unui macaz care ar fi fost schimbat exact în momentul în care vagoanele treceau prin acel loc.

Vezi și
Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Un tren Cluj-Budapesta a deraiat în apropierea gării Keleti din capitala Ungariei. Peste 100 de călători se aflau în vagoane