Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Halucinant! Un poliţist din Cluj a amendat un şofer cu 800 de lei pentru că i-a spus "Așa să îţi ajute Dumnezeu!". Instanţa: "Agentul s-a simțit persiflat"

Caz bizar şi, probabil, unic în România. Mai exact, clujeanul Paul Ciprian Comșa a primit o amendă uriaşă pentru o expresie pe care i-a adresat-o unui poliţist.

de Redactia Observator

la 27.03.2018 , 11:49

Caz bizar şi, probabil, unic în România. Mai exact, clujeanul Paul Ciprian Comșa a primit o amendă uriaşă pentru o expresie pe care i-a adresat-o poliţistului rutier Andrei Crișan.

Clujeanul Paul Ciprian Comșa a dat de necaz după ce a „îndrăznit” să îi spună polițistului Andrei Crișan, care îl amendase: „Așa să vă ajute Dumnezeu!”

Incidentul a avut loc pe 26 septembrie 2016.

Articolul continuă după reclamă

Așa cum reiese din relatarea făcută de instanță, în jurul orei 16.48, tânărul a parcat mașina la intersecția 7 străzi unde a oprit în zona de acțiune a indicatorului „Oprirea interzisă”.

Paul Ciprian Comșa

Paul Ciprian Comșa

Drept urmare, un agent rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Cluj l-a amendat, chiar dacă șoferul i-a explicat polițistului că s-a dus până la o bancă și nu avea unde să lase autoturismul.

Comșa nu a contestat sancțiunea, însă, i-a zis polițistului: „Așa să vă ajute Dumnezeu!”.

Mare greşeală! Urarea șoferului a fost considerată „expresie jignitoare” și, drept urmare, polițistul a întocmit un alt proces verbal și i-a aplicat lui Comșa o amendă de 800 de lei, conform Legii 61/1991, privind tulburarea ordinii și liniștii publice.

Polițistul susține că, prin tonul folosit când a afirmat „Așa să vă ajute Dumnezeu!”, șoferul i-a lezat demnitatea și onoarea. În ciuda încercărilor de a-l convinge că nu este un lucru jignitor ceea ce a spus, polițistul nu s-a lăsat înduplecat.

Până la urmă, Ciprian Comșa a semnat procesul-verbal cu mențiunea: „Nu am spus nimic rău”.

Citeşte mai mult aici

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Puneţi în aplicare sfaturile primite de la specialiştii în parenting?
Observator » Evenimente » Halucinant! Un poliţist din Cluj a amendat un şofer cu 800 de lei pentru că i-a spus "Așa să îţi ajute Dumnezeu!". Instanţa: "Agentul s-a simțit persiflat"