Antena Meniu Search
x

Video Unitatea de Primiri Urgenţe, inaugurată cu mare fast de Klaus Iohannis, a luat foc: 5 milioane de euro a costat secţia de la Bagdasar-Arseni

La un pas de tragedie. Acoperişul clădirii de Primiri Urgenţe de la Bagdasar Arseni a luat foc: şeful de secţie şi o asistentă au reuşit să evacueze pacienţii înainte să aibă loc o nenorocire. Inaugurată anul trecut cu fast de preşedintele Klaus Iohannis, unitatea de Primiri Urgenţe a stat cu lacătul pe uşă luni de zile pentru că nu avea autorizaţie de siguranţă la incendiu. Problema ar fi fost de fapt nişte cabluri din tavan.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 12.04.2022, 20:07

Vezi și

Focul a izbucnit la prima oră a dimineţii. Un cablu de pe acoperiş s-a aprins. Apelul la 112 a venit în jurul orei 7 dimineaţa, atunci când cineva a observat fum la nivelul acoperişului. În doar câteva minute o parte dintre pacienţi şi o parte din personal s-au autoevacuat, asta înainte de sosirea pompierilor. "Imediat au fost puse în vigoare protocoalele care prevăd oprirea oxigenului şi oprirea curentului electric", a declarat Florin Bica, manager Bagdasar-Arseni. Şase minute mai târziu, curtea spitalului era plină de pompieri. Salvatorii au venit pregătiţi pentru cel mai negru scenariu cu 13 autospeciale, trei autoscări, trei echipe de descarcerare, o unitate de ATI mobilă şi 7 echipaje de prim ajutor.

Cinci milioane de euro a costat noua Unitate de Primiri Urgenţe

"A ars un singur cablu electric. A fost afectată izolaţia de la acoperiş, nu a coborât incendiul în unitatea de primiri urgenţe, a fost doar inundată cu fum", a declarat Orlando Şchiopu, ISU. La şapte ore de la incendiu, constructorul şi proiectantul unităţii de urgenţă au anunţat că toate reparaţiile şi verificările necesare sunt gata.

Clădirea este încă în garanţie. A fost inagurată cu fast de preşedintele Iohannis în mai anul trecut, chiar de Ziua Medicinei de Urgenţă. "Este o dotare ultramodernă. Este un exemplu de cum ne dorim să arate spitalele din România", a declarat Klaus Iohannis, preşedintele României, pe 27 mai 2021, data inaugurării. Modernă, dar fără autorizaţie la incendiu la acea vreme. Unitatea a stat cu lacătul pe uşă încă patru luni. Motivul real pentru care unitatea de primiri urgenţe nu s-a deschis la timp au fost cablurile de energie electrică din tavan. Cumpărate de la o firmă din Polonia, nu aveau aviz pentru rezistenţă la substanţe periculoase. Compania a trimis ulterior hârtia. "Clădirea este autorizată din septembrie 2021", a declarat Orlando Şchiopu, ISU. Cinci milioane de euro a costat noua Unitate de Primiri Urgenţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Evenimente » Unitatea de Primiri Urgenţe, inaugurată cu mare fast de Klaus Iohannis, a luat foc: 5 milioane de euro a costat secţia de la Bagdasar-Arseni