Antena Meniu Search
x

Video Incendiul de la UPU "Bagdasar-Arseni", cauzat de un cablu exterior. A ars izolaţia de la acoperiş

Emoţii mari în această dimineaţă pentru pacienţii Spitalulului Bagdasar-Arseni din Capitală. Un incendiu a izbucnit la acoperişul Secţiei de Primiri Urgenţe, într-o clădire nouă, inaugurată în toamna anului trecut. Personalul medical care se afla în clădire a ieşit înainte de venirea pompierilor. 8 pacienţi care nu erau transportabili au fost şi ei mutaţi, la timp.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 12.04.2022, 14:02

Vezi și

Apelul la 112 a venit in jurul orei 7 dimineaţa, atunci când cineva a sesizat fum la nivelul acoperişului  Fumul ieşea chiar de la acoperişul clădirii UPU. Şase minute mai târziu, primele echipaje de pompieri erau deja în curtea spitalului. 

Orlando Şchiopu, şeful ISU Bucureşti: A ars un singur cablu electric. A fost afectată izolaţia de la acoperiş. Nu a coborât incendiu în UPU. A fost evacuată întreaga clădire. 

A luat foc de la un cablu exterior

Alimentarea cu oxigen şi cea cu energie electrică au fost oprite. 

Pe acelaşi subiect

Dr. Florin Bica, purtător de cuvânt al Spitalului Bagdasar Arseni: Imediat şeful de secţie şi doamna asistentă şefă au organizat evacuarea pacienţilor netransportabili din UPU şi anume un număr de 8 pacienţi care au fost evacuaţi imediat în zona UPU roșu care era în momentul respectiv complet goală. 

Înainte de prânz conducerea spitalului identificase deja, cauza incendiului. 

Adi Nodiţ, managerul spitalului Bagdasar Arseni: Deci este vorba despre un cablu de pe acoperiş, aşa cum îi spune şi numele, al cărui rol este să degivreze. Nu ştim exact din ce loc s-a extins, dar a ars mocnit pe o suprafaţă de trei metri. Asta a degajat fum. 

Clădirea, cea mai modernă din ţară, a fost inaugurată în septembrie anul trecut. Era încă în garanţie şi avea autorizaţie de securitate pentru incendiu, chiar dacă, anul trecut, la inaugurare avea doar aviz de funcţionare. Autorizaţia a fost eliberată la o săptămână după inaugurare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Incendiul de la UPU "Bagdasar-Arseni", cauzat de un cablu exterior. A ars izolaţia de la acoperiş