Antena Meniu Search
x

Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, cercetată pentru fraudă cu burse Erasmus de 1 milion de euro. Ar fi semnat contracte fictive

Marţi, Parchetul European din Cluj-Napoca efectuează percheziţii la domiciliu în Sibiu, în cazul unei anchetei în care este implicată Universitatea Lucian Blaga din Sibiu. Mai mulţi angajaţi ai departamentului de Serviciului de Relații Externe ar fi semnat contracte false de Erasmus+ pe numele unor persoane din Asia iar banii s-ar fi transferat către alţi indivizi. Prejudiciul estimat se ridică la 1 milion de euro.

de Redactia Observator

la 19.09.2023, 22:13

Vezi și

Potrivit unui comunicat EPPO transmis marți, angajații universității, responsabili de coordonarea Serviciului de Relații Externe, ar fi întocmit contracte fictive cu diverși cetățeni din Asia de Est pentru a primi finanțare pentru două proiecte Erasmus+ Partner Countries.

Semnăturile ar fi fost falsificate

De asemenea, sursa citată arată că se înțelege că studenți, doctoranzi și cadre didactice din Asia au continuat să figureze pe statul de plată a două proiecte de mobilitate Erasmus Mundus, deși contractele lor se apropiau de sfârșit. Se crede că semnăturile lor au fost falsificate pentru a transfera banii către alte persoane.

„În total, prejudiciul estimat se ridică la aproximativ 1 milion de euro”, transmite EPPO în comunicat.

„Actuala conducere a Universității Lucian Blaga cooperează, tot ea fiind cea care a depus plângerea inițială a acestei anchete. Perchezițiile domiciliare sunt efectuate de zeci de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu”, potrivit documentului citat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu, cercetată pentru fraudă cu burse Erasmus de 1 milion de euro. Ar fi semnat contracte fictive