Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Unul din cinci șoferi recunoaşte că a urcat la volan după ce a consumat alcool. Care e cea mai folosită scuză

Cel mai mare pericol de pe şosele sunt, fără discuție, şoferii care se urcă băuţi la volan sau sub influenţa drogurilor. Ştim că se întâmplă asta, dovadă sunt şi accidentele aproape zilnice. Dar un studiu recent ne confirmă - chiar prin vocea celor care încalcă legea.

de Redactia Observator

la 20.08.2024 , 13:16

Iată, unul din cinci şoferi români recunoaşte că a urcat la volan după ce a consumat alcool. Procentul a reieşit din peste 1.000 de şoferi chestionaţi. Şi aceştia sunt doar cei care recunosc. În schimb, peste 60% dintre respondenţi spun că au cunoştinţe sau chiar prieteni despre care ştiu că au condus după ce au consumat alcool.

Cum își justifică șoferii comportamentul

Să ne uităm şi la explicaţiile şoferilor care fac asta. Cei mai mulţi îşi justifică comportamentul astfel - nu eram băut, doar consumasem puţin alcool. În timp ce o treime spun că aveau de parcurs un drum scurt şi familiar. Pentru o mică parte, anturajul stă la baza acestei decizii.

Vezi și

Cu toate acestea, procentul celor care cred că şoferii băuţi sunt cel mai mare pericol pe şosea este foarte mic. Iată - doar 16%. Cei mai mulţi pun pe primul loc lipsa de respect a şoferilor faţă de reguli. Doar 24% au indicat lipsa unei legislaţii suficient de dure. În acelaşi timp, 13% dintre cei chestionaţi sunt de părere că atitudinea prea permisivă a poliţiei reprezintă, de fapt, principalul pericol. Dar şi lipsa unei infrastructuri adecvate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Unul din cinci șoferi recunoaşte că a urcat la volan după ce a consumat alcool. Care e cea mai folosită scuză